BBC:n haastattelema prinssi Andrew sanoo, ettei muista tavanneensa naista, joka syyttää häntä ja Jeffrey Epsteinia seksuaalirikoksista

0

Yorkin herttua prinssi Andrew sanoo, ettei muista ikinä tavanneensa naista, joka syyttää häntä ja edesmennyttä amerikkalaismiljonääri Jeffrey Epsteiniä seksuaalirikoksista. Prinssi kommentoi asiaa BBC:n Newsnight-ohjelman haastattelussa, josta BBC julkaisi lauantaina etukäteen osioita verkkosivuillaan.
Naisen mukaan hänet pakotettiin harrastamaan seksiä prinssin kanssa kolme kertaa Lontoossa, New Yorkissa sekä Epsteinin omistamalla yksityisellä saarella Karibialla 2000-luvun vaihteessa. Kun väitetyt teot alkoivat, nainen oli vasta 17-vuotias ja prinssi Andrew noin nelikymppinen.
– Minulla ei ole mitään muistikuvia tämän naisen tapaamisesta, ei niin mitään, prinssi sanoo BBC:lle.
Prinssi Andrew ja Epstein tutustuivat vuonna 1999. Epstein tappoi itsensä elokuussa vankilassa, jossa odotti oikeudenkäyntiä seksuaalirikossyytteistä. Hän oli 66-vuotias.
Epsteinin nuorimpien uhrien on epäilty olleen 14-vuotiaita. Syyttäjien mukaan hän käytti työntekijöitään ja liittolaisiaan apuna, jotta sai houkuteltua tyttöjä kotiinsa. Epsteinin epäiltiin lisäksi maksaneen joillekin uhreille siitä, että nämä etsivät muita tyttöjä hyväksikäytettäviksi. Epstein itse kiisti syytteet.

”Ei kuninkaallisen perheen jäsenen arvolle sopivaa”

Epstein oli jo vuonna 2008 tuomittu alaikäisiin kohdistuneita seksuaalirikoksista. BBC:lle prinssi Andrew myöntää tehneensä virheen, kun majoittui vuonna 2010 Epsteinin kotona Manhattanilla. Asia nousi julkisuuteen, kun brittitabloidi Daily Mail julkaisi kuvia prinssistä miljonäärin asunnolla.
– Olen käynyt tämän päässäni läpi niin monta kertaa. Ja loppujen lopuksi jälkiviisaana voin sanoa, että se oli täysin väärä valinta, prinssi sanoo.
Hänen mukaansa Epsteinin kotona yöpyminen ei ollut ”kuninkaallisen perheen jäsenen arvolle sopivaa”.
– Silloin koin, että se oli kunniallista ja oikein. Myönnän täysin, että arvostelukykyyni todennäköisesti vaikutti taipumukseni olla liian kunniallinen, mutta niin se vain on.
Kuningashuone on aina kiistänyt kiivaasti kaikki prinssiin kohdistuneet syytökset. BBC:n mukaan tunnin mittainen haastattelu kuvattiin torstaina Buckinghamin palatsissa.

https://www.bbc.com/news/uk-50431163
https://www.dailymail.co.uk/news/article-7367511/Prince-Andrew-pictured-inside-paedophile-Jeffrey-Epsteins-63million-mansion-depravity.html

STT

Kuvat: