Halu-kuoro lupaa mielettömän siistin shown

0
Halu-kuoron harjoituksissa on hyvä meno. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Halikon lukion Halu-kuoro on jälleen elementissään valmistautuessaan historiansa 12:een konserttiin. Oppilaat ovat vaihtuneet monta kertaa, mutta into on säilynyt ja maine kasvanut.

– Kuorolaisia on valtavasti, 90, kuoroa ohjaava musiikinopettaja Päivi Tinell sanoo.

Hän on ollut alkuviikosta Helsingissä opettajien seminaarissa, jossa kollegat ovat ihmetelleet miten ihmeessä Halikossa suurin osa lukiolaisista on vuodesta toiseen mukana kuorossa.

– Halu-kuorossa on aitoa tunnetta, se ei ole liian dramaattinen. Kuorossa täytyy näkyä nuorten elämänilo, Tinell sanoo.

Ja sehän näkyy. Kun nuoret pääsevät kehumaan tulevaa konserttia, hehkutusta löytyy.

– Ihan mielettömän siisti show, Arvi Korpela heittää.

– Jonkun sortin show, Kasperi Paasilta toteaa ensimmäisen vuoden varovaisuudella.

Abiturientti Antti Susi laittaa heti hiivaa.

– Kunnon show siitä tulee!

3. joulukuuta Halikon liikuntahallissa pidettävässä Haluwood-konsertissa antaudutaan elokuvasävelten vietäväksi. Kuoro esittää 15 laulua 1970-luvulta 2010-luvulle. Illan aikana kuullaan muun muassa kappaleet I Just Called To Say I love You elokuvasta The woman In Red, I Don´t Want to Miss a Thing elokuvasta Armageddon ja Summer Nights elokuvasta Grease .

Hollywoodin tapaan ohjelmisto on englanninkielinen ja painottuu amerikkalaisiin elokuviin. Konsertti palvelee hyvin myös vaihto-oppilaita, joita on tällä kertaa mukana kaksi.

– Ei ole niin menestynyttä suomalaista leffaa, että se ansaitsisi paikan konsertissa, Antti Susi perustelee.

Hän kelpuuttaisi komeaan joukkoon ainoastaan Tuntematon sotilas -elokuvan, mutta siinä ei ole musiikkia, joka sopisi ohjelmistoon.

Konsertin markkinointitiimiin kuuluva Kasperi Paassilta kertoo, että konsertin eteen on nähty paljon vaivaa. Ohjelmistossa olevia elokuvia hän ei kuitenkaan ole ryhtynyt katsomaan.

– Osa niistä on tehty ennen kuin me olemme syntyneet, hän hymyilee.

Konsertin säestää lukion oma bändi, jota ohjaa Matti Mikkola . Kuoro ja bändi harjoittelevat tahoillaan, kunnes osaaminen yhdistetään liikuntahallilla.

– Aina on onnistunut, Antti Susi tietää.

Tänä vuonna Päivi Tinellin kanssa kuoroa harjoituttaa hänen tyttärensä Iina-Sofia Tinell , joka on Turun yliopistosta teemaharjoittelussa lukiossa.

Haluwood-konsertti Halikon liikuntahallissa tiistaina 3.12. klo 18.30.