Heikkinen kasvatti Suomen mitalisaldon neljään, vaikka ”kroppa alkoi keittää” – MM-parayleisurheilun keihäänheitossa hopeaa

0

Parakeihäänheittäjä Marjaana Heikkinen toi Suomelle neljännen mitalin Dubaissa parayleisurheilun MM-kilpailuissa. Hän sijoittui toiseksi F34- ja F33-luokkien keihäänheiton finaalissa.
Kymmenkertainen arvokilpailumitalisti Heikkinen heitti pisimmän kaarensa 18,52 ensimmäisellä yrityksellään. Kuudennella syntyi vielä tulos 18,39, mutta kiinalaisvoittaja Lijuan Zou oli omilla metriluvuillaan tuloksella 19,33. Kolmas oli Puolan Lucyna Kornobys, jonka tulos 16,99 on F33-luokan maailmanennätys.
– Kun kehon oma lämmön säätely on rikki, kroppa alkoi niin sanotusti keittää. Kolmesta viimeisestä heitosta en muista mitään, mutta heitettyä ne tulivat, Heikkinen tuumi Urheiluliiton tiedotteessa.
Heikkinen heitti viimeisenä ja joutui odottelemaan vuoroaan pitkään, kun muut kilpailijat tekivät suorituksiaan. Odottelu, helle ja kostea ilma verottivat suorituksia, mutta aiheuttivat myös uhan terveydelle.
– Kisa päättyi minun osalta kilpailun järjestäjien lääkintähenkilöstön hoiviin, jossa sain nestettä ja jäähdytystä, Heikkinen sanoi.
– Valmentaja Kimmo Kinnunen huuteli selän takaa, että ensimmäisellä heitolla varmistetaan mitali ja sitten haetaan heittoa, jolla lyödään kiinalainen. Kisan aikana tuuli pyöri ja vaihdettiin keihästä. Viimeisistä heitoista minulla ei ole mitään käryä.

Mannin veljekset sivulajeissaan

Suomi on rohmunnut Dubaissa neljä mitalia, kun ennen hopeamitalisti Heikkistä ratakelaajat Leo-Pekka Tähti, Toni Piispanen ja Amanda Kotaja saavuttivat kultamitalit.
Mitalitili ei sunnuntai-iltana enää karttunut. Henry Manni kelasi T34-luokan sadalla metrillä kuudenneksi ajalla 16,26. Mitaliin olisi vaadittu 15,93.
Matkan mestariksi kelasi Tunisian Walid Ktila ajalla 14,99. Hänen ME-aikansa on 14,46. Ktila voitti lauantaina 400 metrin MM-kultaa, ja Henry Manni oli päälajissaan ratakierroksella neljäs.
Tuomas Manni työnsi F34-luokan kuulafinaalissa ennätyksensä 8,46, mutta jäi kauas mitalisijoista. Manni oli kuulassa 12:s. Jordanian Ahmad Hindi vei voiton ME-tuloksella 12,17.
Henry Manni jatkaa kisoja 800 metrillä, veljensä Tuomas Manni kisaa tiistaina keihään finaalissa.

STT

Kuvat: