SDP:n valtuustoryhmä erotti Husseinin luottamuspulan vuoksi

2

Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Abdirahim ”Husu” Hussein on erotettu SDP:n valtuustoryhmästä määräajaksi valehtelun ja ja siitä johtuvan luottamuspulan vuoksi. Asiasta kertoo SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Eveliina HeinäluomaTwitterissä. Hussein on erotettu ensi vuoden kesäkuun loppuun asti.
Valtuustoryhmä kokoontui maanantai-iltana käsittelemään asiaa. Hussein oli aiemmin myöntänyt valehdelleensa kertoessaan rasistisen taksiasiakkaan jättämisestä pois kyydistä.
Hussein väitti runsas viikko sitten sunnuntaina Twitterissä, että pysäytti ajamansa taksin moottoritiellä ja pyysi asiakkaan poistumaan kyydistä. Toisessa tviitissä hän sanoi jättäneensä henkilön moottoritien varrella olevalle bussipysäkille.
Taksi Helsinki on tänään vahvistanut tehtyjen selvitysten perusteella, ettei asiakasta todellisuudessa poistettu taksin kyydistä.
Hussein on tänään pyytänyt Twitterissä anteeksi toimintaansa ja sitä, että on valehdellut.
– Pysäytin auton hetkeksi ja kun asiakas rauhoittui, jatkettiin matkaa ja vein hänet kotiin, Hussein kirjoittaa Facebookissa.
Hänen mukaansa tarkoituksena oli herättää keskustelua ulkomaalaistaustaisten taksikuskien kokemasta jatkuvasta rasistisesta häirinnästä.
– Tarkoitus ei ollut tehdä rasisteille salapoliisitehtävää, vaan yhteen vetävä kertomus taksikuskin rasistisesta arjesta.
Aiemmin tänään Helsingin Sanomat kertoi, että Hussein myöntää valehdelleensa taksiyön tapahtumista.

Taksimatkan tapahtumista rikosilmoitus

Hussein sanoo HS:lle, että rasistisesti käyttäytynyt mies oli hänen kyydissään torstain ja perjantain välisenä yönä.
Ilta-Sanomille Hussein kertoo sijaintitietoselvityksessä näkyvästä taksimatkasta, joka ajoittui keskiviikon ja torstain väliseen yöhön.
– Se on se matka, josta minulle jäi paljon pahaa mieltä ja olisi pitänyt heittää asiakas ulos, mutta en heittänyt, Hussein sanoo IS:lle.
Helsingin poliisista puolestaan kerrotaan STT:lle, että poliisille on tehty tänään rikosilmoitus, jonka mukaan kuljettaja olisi joutunut rasistisen nimittelyn kohteeksi taksimatkan aikana 3. marraskuuta eli sunnuntaina.
Hussein kertoo STT:lle, että hän on tehnyt tänään aamupäivällä rikosilmoituksen taksiasiakkaan käytöksestä häntä kohtaan.
HS:n mukaan Hussein kertoi tänään aamulla tehneensä rikosilmoituksen kyseisestä taksiasiakkaasta. Rikosilmoitus on kuitenkin kirjattu vasta HS:n jutun julkaisun jälkeen, lehti kertoo.
Puoluetoverien ohella myös Taksi Helsinki on kertonut harkitsevansa jatkotoimenpiteitä Husseinin toiminnan johdosta.

https://twitter.com/eveheinaluoma/status/1193967070679126017
https://twitter.com/husu78/status/1191014849599492096
https://twitter.com/husu78/status/1191081626341654528
https://twitter.com/taksihelsinki/status/1193798400132685825
https://twitter.com/husu78/status/1193855336400277507
https://www.facebook.com/HusuHussein/posts/2720906364640908
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006303662.html
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006304024.html

STT

Kuvat:

Vanha ihminen

On hyvä asia, että kaikkia yhteiskunnalliseen tehtävään valittuja aletaan kohdella tasa-arvoisesti. Myös silloin, kun on toimittu väärin, moitittavasti ja jopa tuomittavasti. Maassa ei voi olla maan tavalla, jos ei toimi yhteiskunnassa yhdessä sovittujen toimintaperiaatteitten mukaisesti.

Suomalaiset sananlaskut voisi liittää kotouttamisohjelmaan, kuten ”valheella on lyhyet jäljet”. Vastaavasti voisimme ottaa vastaan muiden kulttuurien sukupolvien mittaisia viisauksia. Löytyisi varmaan paljon samaa juurta olevia elämänohjeita?

Onko taksinkuljettajalla mahdollista ja luvallista vaikkapa äänittää rasistinen puhe? Tietysti niin, että asiakas sen tietää ja saa valita, jatkaako vai onko hiljaa?

Volkan

Niin maassa maan tavalla, mutta kyllä te suomalaiset olette aika röyhkeitä minun maassani.