Monipuolinen teatterialan osaaja Kirakan kesäteatterin ohjaajaksi

0
Kirakan kesäteatterissa ohjaa ensi kesänä salolainen Saija-Reetta Kotirinta.

Salolainen Saija-Reetta Kotirinta valikoitui viiden hakijan joukosta Kirakan kesäteatterin ohjaajaksi.
Kirakan Kesäteatteriyhdistys järjesti tänä vuonna ensimmäistä kertaa avoimen ohjaaja- ja näytelmähaun. Ohjaajaksi valittu Kotirinta on tehnyt aiemmin monipuolisesti näyttelijäntöitä teatterissa ja tv:ssä.
Salossa kolmisen vuotta asunut Kotirinta on näytellyt muun muassa Seinäjoen kaupunginteatterissa, Mustion Linnan kesäteatterissa ja Tampereen Komediateatterissa. Lisäksi hän on toiminut ääninäyttelijänä muun muassa Big Hero 6 ja Autot 2 -elokuvien suomenkielisissä versioissa.
Kotirinta on ohjannut Vaskiolla toimivan Teatteri Puutaivaan Tikkujen näytelmän Avaruusseikkailu 2054 vuonna 2017. Nyt hän ohjaa muun muassa Salon kansalaisopiston Teatterikoulussa, teatteritaiteen perusopetuksessa.
Kirakassa olevasta näytelmästä ei haluta kertoa vielä muuta, kuin että luvassa on kissamaista meininkiä.
Esitettävä näytelmä on Kotirinnan ensimmäinen kesäteatteriohjaus.
– Olen pari kertaa käynyt katsomassa Kirakan kesäteatterin näytelmiä, ja niissä on aina ollut minun mielestäni hyvä tekemisen meininki, Kotirinta kertoo.
Teatterin miljöö on erityisesti miellyttänyt Kotirintaa.