Oi kuusipuu saapui Salon torille – katso video kuusen matkasta!

0

Joulukuusi saapui Salon torille juhlallisessa autosaattueessa. Oi kuusipuu itse täytti lähes koko tien matkallaan noin nelikymmenvuotisesta kodistaan Kirjolankadulta Tehdaskadun kautta torille (video matkasta löytyy tekstin alapuolella).

– Pituutta kuusella on noin 11 metriä, mutta leveyttä siinä riittää pituuteen nähden todella paljon, Salon puistomestari Marja-Leena Laakso sanoo.

Alaoksien mittavuuden takia kuljetuksen aikana tuli olla tarkkana sähköjohtojen ja Tehdaskadun sillan kohdilla.

Operaatio Salon joulukuusi vuonna 2019 alkoi ennen aamuyhdeksää. Kello löi noin 11.50, kun taiten Salon kaupungin metsuri Jyrki Koivusen moottorisahalla 27 sentin mittaan veistetty kuusenjalka uppoutui Salon torin reikäänsä. Kokemusta Salon epävirallisella joulukuusimestari Koivusella jalanveistosta on kosolti: vuoden 2019 Salon joulukuusi oli Koivuselle jo kolmaskymmenes toinen.
– Taiteilija työssään, totesi Koivusen varmaotteista jalanveistoa marraskuisessa sateessa, viheriällä nurmella seuraava urakoitsija Pekka Kilpinen, joka kiikutti kuusesta irti sahatut alimmat oksat Salon Taidemuseo Veturitallille kranssitarpeiksi.

Puistomestari Marja-Leena Laakson, metsureiden Jyrki Koivusen ja Kimmo Åbergin, autoilija Mikko Purtsin ja Pekka Kilpisen muodostaman joulukuusenhakujoukkueen ennalta asettaman aikataulun mukaan kuusen tuli oleman torilla pystyssä viimeistään puoliltapäivin.

Ammattilaiset asialla, selvästikin, aikaa jäi tavoitteeseen monta minuuttia. Tiimin yhteenlaskettu työn puolesta kertynyt kuusenhakukokemus lähenee jo suomalaisen keskiarvomiehen elinaikaodotetta.

Salon VPK aloitti kuusen koristelun valoilla heti pystytysurakan jälkeen.

Valot sytytetään perinteiseen tapaan kuitenkin vasta sunnuntaina Hyvän mielen torilla, kun läsnä on arvovieras joulupukkikin.