Ploki porskuttaa aina vain – tunteet kuumenivat Pihtiputaalla

0
LiigaPloki voitti Viktoriia Tuchashvilin LP Viestin jo toisen kerran kolmen viikon sisällä.

Harmaasta massasta valokeilaan tänä syksynä ponkaissut pihtiputaalainen LiigaPloki jyrää yhä ilman tappioita naisten Mestaruusliigan kärjessä.

Lauantaina se kaatoi kotikentällään Pihtipudas-salissa hallitsevan mestarin LP Viestin erin 3-1. LiigaPloki kukisti LP Viestin jo toistamiseen tämän kauden runkosarjassa. Kolme viikkoa sitten Salohallissa numerot olivat vieraiden hyväksi 3-2.

LiigaPloki on voittanut kaikki kauden 13 otteluaan. Näistä seitsemästä se on saanut täydet kolme pistettä. Neljäntenä olevan LP Viestin ero LiigaPlokiin venähti jo kahdeksaan pisteeseen, tosin salolaisilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

– Olen mä kyllä yllättynyt, että LiigaPloki on pystynyt voittamaan kaikki pelinsä. Heillä ei näy haparointia. Joukkue pystyy pitämään tasonsa tosi korkealla, LP Viestin kapteeni Anna Czakan kehui sarjakärkeä.

Czakanin näki, että LP Viestillä olisi ollut mahdollisuudet voittoon ottelussa.

– Peli-ilme oli alussa hyvä, mutta sitten päät vain painuivat alas. Olemme tehneet töitä sen eteen, ettei niin kävisi, salolaiskasvatti kertoi.

Czakan oli musta-asuisten vieraiden tasaisin pelaaja. Czakanin 19 pisteestä peräti seitsemän tuli torjunnalla. Kentän korkeimman pistemäärän, 22, tykittänyt LP Viestin hakkuri Katarina Pilepic jäi laidoilla liian yksin.

Selkävaivaista yleispelaaja Lotta Piesasta olisi kipeästi tarvittu Pihtiputaalla, sillä Nette Peitin päivä oli heikko sekä hyökkäys- että vastaanottopuolella.

– Emme kestä sitä, jos yksi laituri on miinuksella verkolla. Pilepic oli tehkokas laidalta, mutta kolmen metrin hyökkäys ei kuollut riittävän tehokkaasti. Sen vuoksi jäimme myös etupassari-tilanteissa miinukselle aika reilusti, LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen harmitteli.

Lemminkäisellä ei ollut kovinkaan paljon mahdollisuutta ottaa tuoretta voimaa vaihdosta kentälle, sillä Lotta Piesasen lisäksi salolaisten vahvuudesta puuttuivat hänen pikkusiskonsa Milja Piesanen sekä Inka Mehtola ja Arita Ternava.

Liberona pelannut Eveliina Rautiainen joutui pommituksen kohteeksi aloitussyötöissä eikä täysin puhtain paperein tehtävistään selvinnyt (seitsemän vastaanottovirhettä). Liberona monissa peleissä Rautiaisen kanssa vuorotellut Netta Laaksonen oli tällä kertaa yleispelaajana ja piipahti kentällä syöttämässä ässän.

Lemminkäistä jäi kalvamaan kolmannen erän lopun tilanne, josta LiigaPlokille ei tuomittu käsittelyvirhettä. Näin LP Viestin eräpallo vaihtui vastustajan eräpalloksi.

– Meiltä oli vihelletty puhtaampi sormilyönti aiemmin samassa erässä. Olisin toivonut siitä erilaisen erän lopun, kun olimme nousseet peliin mukaan niin hyvin, Lemminkäinen sanoi.

Joukkueiden valmentajat ottivat ottelun aikana sanallisesti yhteen, kun LiigaPlokin italialainen päävalmentaja Alessandro Lodi hermostui LP Viestin kakkosluotsille Janne Harjulle.

– Lodi ei kätellyt Harjua pelin jälkeen. En ole törmännyt vastaavaan käytökseen. Lodi aloitti provosoinnin ja Harju vastasi siihen, Lemminkäinen taustoitti eripuraa.

Nousukas LiigaPlokin ja monivuotisen hallitsijan LP Viestin välillä riittänee siis sähköä myös jatkossa. Joukkueet saattavat kohdata seuraavaksi jo tammikuussa Suomen Cupin finaalissa Tampereella.

Naisten Mestaruusliiga: LiigaPloki–LP Viesti 3–1 (23–25, 25–18, 27–25, 25–21)

LiigaPlokin pisteet/plusmiinus: Elizabeth Field 10/+5, Tuuli Tuominen 10/+4, Alexis Conaway 16/+15, Salla Karhu 21/+10, Taylor Lindberg (passari) 9/+9, Maddie Palmer 13/+6. Libero Sini Koljosen vastaanottoprosentti 44.
LP Viesti: Viktoriia Tuchashvili (passari) 4/+3, Katarina Pilepic 22/+12, Netta Laaksonen 1/-1, Anna Czakan 19/+13, Anu Ennok 11/+6, Nette Peit 6/-1, Kayla Haneline 11/+3. Libero Eveliina Rautiaisen vastaanottoprosentti 47.

Hyökkäysprosentti: 38–36.
Vastaanottoprosentti: 39–41.
Torjuntapisteet: 15–11.
Ässäsyötö/syöttövirheet: 10–10/6–10.

Tuomarit: Ari Hautala, Pauli Puskala.
Yleisöä: 402.

OHO!

LiigaPlokin passari Taylor Lindberg torjui kuudesti ja teki yhteensä yhdeksän pistettä ilman virheitä.

LP Viestin seuraava ottelu: LP Viesti-OrPo ke 4.12. kello 18.30.