Syyttäjä vaatii salolaismiehelle rangaistusta tapon yrityksestä.

Haastehakemuksesta ilmenevän teonkuvauksen mukaan mies oli lyönyt isäänsä noin kilon painoisella ja 50 senttiä pitkällä korkkiraudalla päähän. Hyökkäys oli tapahtunut syyskuussa isän ja pojan yhteisen asunnon yläkerrassa.

Iskujen jälkeen mies oli työntänyt voimakkaasti verta vuotavan isänsä alas rappusista.

Isä oli paennut terassille, jossa mies oli kaatanut hänet ja lyönyt isäänsä kymmeniä kertoja korkkiraudalla päähän. Tämän jälkeen mies oli sanonut hakevansa keittiöstä leipäveitsen ja viiltävänsä isänsä kaulan.

Miehen lähdettyä sisälle isä oli paennut talon taakse, jossa oli päältä ajettava ruohonleikkuri. Isä oli ajanut ruohonleikkurilla naapuriin, ja naapuri oli soittanut hätäkeskukseen.

Uhrille oli tullut teonkuvauksen mukaan ainakin 15 tikattavaa haavaa päähän, minkä lisäksi hänellä on ollut voimakasta päänsärkyä.

Syytetty mies on kertonut, ettei hän muista tapahtumia. Syyttäjän mukaan miehen on täytynyt ymmärtää, että tekojen todennäköisenä seurauksena on uhrin kuolema.

Syyttäjä vaatii miehelle ehdotonta vankeusrangaistusta.

Miestä syytetään myös virkamiehen vastustamisesta. Poliisin tullessa asunnolle mies oli uhannut ampuvansa poliisit ja rimpuillut voimakkaasti vastaan. Mies oli viety raudoitettuna poliisiautoon.

Syytetty on parhaillaan vangittuna.