Posti jatkaa seilaustaan saaristossa

0
Posti jatkaa viisipäiväistä jakeluaan saaristoalueilla muun muassa yhteysalus Stellan liikennöimällä reittialueella.

Postin on jatkettava saaristossa viisipäiväistä jakelua vilkkaimmin liikennöidyille saarille. Näin todetaan Traficomin tiedotteessa. Päätös turvaa postin jakelun muun muassa Hiittisten, Rosalan ja Högsåran postinumeroalueilla.

Saaret, joihin on arkipäivisin vähintään kaksi aikataulutettua lauttayhteyttä, eivät ole postilaissa tarkoitettuja vaikeakulkuisia alueita. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom edellyttää, että Posti jakaa yleispalvelukirjeet tällaisille saarille viitenä arkipäivänä viikossa myös jatkossa.

Posti tiedotti keväällä muutoksista Turun saariston postinjakelussa. Posti ilmoitti siirtyvänsä jakamaan postia yhteysalusreittien varrella sekä muutamilla postinumeroalueilla kerran viikossa.

Traficomin mukaan Postin suunnittelemat jakelumuutokset Turun saaristossa eivät ole kaikilta osin postilain mukaisia. Postilain mukaisesta jakelusta on mahdollista poiketa, jos kotitalous sijaitsee vaikeakulkuisella saaristo- tai erämaa-alueella.

Postin suunnittelemat jakelumuutokset eivät Traficomin näkemyksen mukaan kohdistu vain vaikeakulkuisille alueille.

– Jos saarelle on ympäri vuoden säännöllinen aikataulun mukainen lauttayhteys kahdesti päivässä tai useammin, ei sitä voida pitää vaikeakulkuisena. Postilaki ei mahdollista poikkeavaa jakelua tällaisille saaristoalueilla, toteaa Traficomin apulaisjohtaja Merja Saari.

Postin antamien tietojen mukaan noin 550 talouden yleispalvelukirjeiden jakelu olisi harventunut yhteen kertaan viikossa suunniteltujen muutosten seurauksena. Traficomin päätöksen myötä jakelua olisi mahdollista harventaa noin 170 talouden osalta.