Railakasta maalien ilotulitusta – SoVo Futsal juhlisti kotiinpaluutaan kauden ensimmäisellä täydellä pistepotilla

0
Arber Istrefi latoi neljä maalia Mad Maxin verkkoon, kun SoVo Futsal pääsi vihdoin pelaamaan omaan kotisaliinsa. Juho Pettersson seurasi Istrefin tekemisiä taustalla. Kuva: Kari Eerikäinen

Someron Voima Futsal juhlisti paluutaan kotisaliin railakkaalla maalien ilotulituksella. Pommituksen kohteeksi joutui valkeakoskelainen Mad Max, jota somerolaisjoukkue möyhensi isänpäivän liigakamppailussa 11–5 (4–2)-lukemin.
Someron Monitoimitalon remontin vuoksi SoVo pääsi kotisaliinsa vasta Futsal-Liigan kuudennella kierroksella. Vieraspelikiertueelta plakkariin oli kilahtanut vain kaksi pistettä yhdestä jatkoaikavoitosta ja sarjataulukossa joukkue oli valahtanut viimeistä edelliseksi.
Sunnuntaina kävi erotuomarin alkuvihellyksestä lähtien selväksi, että tutulla parketilla ja kotiyleisön tukemana tahti tulee muuttumaan. Väkevästi jyrännyt SoVo livahti kuudessa minuutissa 3–1-johtoon ja ratkaisi pelin lopullisesti edukseen heti toisen jakson alussa.
Jälkimmäisen puolikkaan seitsemän ensimmäisen minuutin aikana kotijoukkue latoi neljä maalia, karaten 8–2-johtoon.
Viimeisen kymmenminuuttisen Mad Max pelasi ”liivipelaajan” turvin ylivoimalla, eli käytännössä ilman maalivahtia, mikä avasi molemmille joukkueille portit lisämaalien tehtailuun.
Kauden ensimmäinen kolmen pisteen voitto vapautti somerolaisjoukkueen riehakkaisiin tuuletuksiin. Helpottuneisuus paistoi myös valmentaja Valdrin Seferin kasvoilta.
– Heti alkaa tulosta syntymään, kun pääsimme kotisaliin harjoittelemaan. Tällä viikolla tuplasimme alkukauden treenimäärämme ja kun jatkamme samaan tahtiin, niin peliesityksemme paranevat varmasti koko ajan.
– Jo parin edellisen kierroksen vieraspelissä pelaamissamme alkoi näkyä piristymisen merkkejä ja kotisalissa tutut maalitehotkin löytyivät välittömästi. No, viisi maalia omiin oli vähän liikaa, mutta menköön se nyt tällä kertaa korostuneen hyökkäysintoilun piikkiin.

Avausjaksolla, kun voittaja oli vielä ratkaisematta, kotijoukkueen valopilkut löytyivät kakkoskentällisestä: Arber Istrefi (4+1) ja Juho Pettersson (1+1) pohjustivat joukkueensa karkumatkaa vahvalla henkilökohtaisella panoksellaan.
Tauon jälkeen myös SoVon toinen nelikko pääsi hyvään vauhtiin ja lopun maali-ilottelussa Gezim Voca (4+0), Valdrin Rashica (1+2) ja Xhevdet Gela (1+2) kartuttivat tehosaldojaan rivakkaan tahtiin.
– Pelin ratkettua olisimme tietysti voineet keskittyä puolustamaan tarkemmin, mutta nyt monelle pelaajalle tarjoutui hyvä tilaisuus itseluottamuksen kasvattamiseen hyökkäyspään onnistumisten kautta, Seferi perusteli lopussa jopa hieman kurittoman näköiseksi äitynyttä hyökkäyksiin ryntäilyä.
Seferi myönsi, että kotisalin puuttumisen vuoksi SoVo Futsal joutui alkukaudella antamaan kanssakilpailijoilleen turhan paljon etumatkaa.
– Mitään ei kuitenkaan ole vielä menetetty, vaan nousemme kauden edetessä taistelemaan paljon paremmista sijoituksista, valmentaja vakuutti.

Kirjoittaja: Juha Laakso