Ranne kuntoon levolla – Vilpas joutuu tulemaan toimeen ilman Tim Colemania joitain viikkoja

0
Tim Colemanin pelaaminen on ollut ranne teipattuna paikoin kivuliasta, mutta tulosta on tullut erinomaisella tavalla. (kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo)

Salon Vilppaan toiveet täyden joukkueen saamisesta lauantaiksi miesten korisliigaotteluun Kauhajoelle eivät toteudu. Eivätkä toteudu aivan lähitulevaisuudessakaan, sillä Tim Coleman on sivussa näillä näkymin muutaman viikon.

Colemanin ranne on ollut kipeä jo pidempään, ja ratkaisuksi tähän vaivaan määriteltiin ottelutauko.

– Tim on pelannut sitkeästi ja valittamatta kivun kanssa jo pitkään. Tilanne ei ole pelaajalle ihanteellinen, ja nyt yritetään saada käsi kuntoon levolla, toteaa Vilppaan päävalmentaja Ville Tuominen seuran nettisivuilla.

24-vuotiaan laiturin merkityksen joukkueelle näkee suoraan tilastoriveistä. Hänellä on joukkueestaan eniten puolustuslevypalloja, hankittuja virheitä, vapaaheittoja, pallonriistoja ja heitontorjuntoja.

Lisäksi tehoindeksi näyttää joukkueen selkeästi parasta lukua. Toki paljon pallon kanssa tekemisissä olevana pelaajana myös menetyksiä on suurin määrä.

Puolustuksessakin rooli on suuri, ja yhden tilaston mukaan Coleman on ollut jopa liigan paras puolustaja. Liigan plusmiinustilastossa hän on kolmantena heti Tuukka Kotin ja Teemu Rannikon jälkeen.

Vilpas ei ole hankkimassa tilalle toista pelaajaa. Hankalan Kauhajoen vierailun jälkeen otteluohjelma on joulu–tammikuussa helpohko. Ensi viikosta 22. tammikuuta asti ulottuvalla jaksolla yhdestätoista liigaottelusta peräti kahdeksan pelataan Salohallissa.

Kotkassa huilannut Henri Kantonen palaa Karhubasketia vastaan pelaavaan kokoonpanoon, kun taas Mikko Koiviston ja Riku Laineen pelaaminen on perjantain tietojen perusteella epävarmaa. Mahdollista on Trenton Thompsonin mukaantulo.

Vastustaja on sen sijaan saamassa mukaan kaikki pelaajat siten, että neljännen ulkomaalaisen osalta tehdään valinta Alex Thompsonin ja Juan Davis Juniorin välillä. Thompson on pelannut kolmessatoista ja Davis Junior vain neljässä liigaottelussa.

Lauantaina kello 17 alkava ottelu on erityinen, sillä Karhubasketin varapuheenjohtaja Mika Perälä menehtyi keskiviikkona 52 vuoden iässä. Perälä on vaikuttanut seuran taustoilla pitkään oltuaan manageri jo silloin, kun Kauhajoella noustiin ensimmäistä kertaa Korisliigaan vuonna 2007.