Reggie Dillard lähtee Vilppaasta – syy päätökseen on pelillinen

0
Reggie Dillard (oik.) on ollut pidetty persoona Salossa viettämänsä ajan.

Yhdysvaltalaishyökkääjä Reggie Dillard ei jatka Salon Vilppaan miesten korisliigajoukkueessa. 25-vuotias ja 193-senttinen Dillard on ollut loukkaantumisen vuoksi sivussa kaksi edellistä ottelua, mutta päätöksen syy on pelillinen.

– Reggie on tuonut joukkueeseen positiivista energiaa ja työmoraalia, mutta hänen pelillinen roolinsa on jäänyt pieneksi. Koska emme näe roolin kasvavan kevättä kohti, päädyimme tekemään muutoksen nyt, Vilppaan päävalmentaja Ville Tuominen selvittää seuran nettisivuilla.

– Loukkaantumisen kanssa päätöksellä ei ollut mitään tekemistä, vaan tässä vaihdossa katsotaankin pitemmälle kevääseen ja miltä joukkue näyttää, kun lumet sulavat, toteaa Vilppaan joukkueenjohtaja Keijo Poutiainen.

Dillardin ottelukohtaiset keskiarvot, noin 13 peliminuuttia, 2,4 pistettä ja 1,4 levypalloa eivät täyttäneet laadukkaan vahvistuksen tunnusmerkkejä. Ei, vaikka puolustuspäässä hän onkin Korisliigaan suhteellisen käyttökelpoinen pelaaja.

Dillard saapui salolaiseen koripalloelämään lähes päivälleen vuosi sitten. Hän vietti ensin kautta 2018–2019 PeU-Basketin I divisioona B:n joukkueessa, kunnes mies nostettiin niin sanotuksi viidenneksi ulkomaalaispelaajaksi Vilppaaseen. Lopulta hän pääsi kentälle viidessä pudotuspelissä.

Vilpas ilmoitti Twitter-tilillään, että uudesta pelaajasta tulee lisätietoa ensi viikolla.

Vilppaan kausi jatkuu lauantaina Turussa. Vastassa on Ura Basket, joka liitti nimeensä ennen kauden alkua loppukoodin eGameStars.

Vilppaan tavallista kapeamman rotaation ottelut jatkuvat myös Kupittaan palloiluhallissa. Dillardin ja Aatu Kivimäen poissaolojen lisäksi Henri Kantosen pelaaminen on perjantai-illan tietojen mukaan epävarmaa. Kokoonpanossa on jälleen PeU-Basketin pelaaja Trenton Thompson, jonka Vilpas-peliminuutit ovat toistaiseksi olleet marginaalisia.

Ura Basket on sen sijaan pääsemässä otteluun täydellä kokoonpanolla. Joukkueen vire on kuitenkin ollut viime viikot laskusuuntainen: kolmessa viimeisimmässä (tappio-)ottelussa vastustaja on tehnyt vähintään sata pistettä.

Korisliigakauden ensimmäisen kuukauden positiivisin yllättäjä on pudonnut puolentoista viime viikon aikana odotetummalle tasolleen. Viime kauden hopeajoukkue Kouvolan Kouvot kärsi kolmannen tappionsa neljään edelliseen otteluun, kun BC Nokia kävi hakemassa sarjapisteet Mansikka-aholta pistein 86–77 (42–33).

Nokian voittoa pohjusti peräti 18 pistettä ensimmäisellä puoliajalla tehnyt sentteri Daniel Dolenc. Hän sai varhaisessa vaiheessa neljännen virheensä ja seuraavia pisteitä saatiinkin sitten odotella viimeiselle minuutille. Yhteissaldon 22:een nostaneet paunat sinetöivät kuitenkin viimeisellä minuutilla osaltaan vierasvoittoa.

Kouvot alkoi osua loppua kohti kaukoheitoissaan, mutta Nokia pystyi toistuvasti kuittaamaan korin alta ja vapaaheitoista. Poikkeuksellisen vähän kolmen pisteen heittoja ylipäänsä ottava vierasjoukkue teki niin sanotulta maalatulta alueelta peräti 54 pistettä.

– Olemme olleet aiemmin ensimmäisen puoliajan jälkeen vaikeuksissa, mutta nyt peli pysyi hyvin kontrollissa, mietti BC Nokian takamies Niko Mattila Elisa Viihteen haastattelussa.

Mattila jakoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä.

– Olen pysynyt pitkästä aikaa koko ajan terveenä. Aiempina kausina on ollut vaikeaa päästä pelirytmiin, mutta nyt tuntuu hyvältä.

Kouvot kohtaa seuraavaksi Vilppaan ensi viikon keskiviikkona kotikentällään.

Lahti Basketball ja KTP-Basket järjestivät perjantai-illan ratoksi koririkkaan ja tasaisen taistelun. Sen voittivat lopulta kotkalaisvieraat 98–95.

Lahden Jerry Evans Junior pääsi yrittämään viimeisillä sekunneilla ottelun tasoittamista kolmen pisteen heitosta. KTP oli ylipäätään ratkaisevalla tavalla tarkempi bonuskaaren takaa, kun kolmen pisteen heittoprosentit menivät joukkueen eduksi 46–28.