Salla Karhu johdattaa sarjakärjen Salohalliin – Ennen LiigaPloki-huippupeliä LP Viesti kohtaa alakastin WoVon

0
Maajoukkueen yleispelaaja Salla Karhu on avannut vahvasti kautensa pihtiputaalaisessa LiigaPlokissa. 25-vuotias Karhu valittiin naisten Mestaruusliigan kuukauden pelaajaksi lokakuussa. Kuva: Mestaruusliiga/Antti Kaskinen

Naisten Mestaruusliigassa tehdään lauantaina omanlaista historiaa, kun pihtiputaalainen LiigaPloki saapuu sarjakärkenä Salohalliin kestomenestyjä LP Viestin vieraaksi. LiigaPloki porskuttaa sarjan piikkipaikalla toistaiseksi ilman tappioita. Viidesti se on kuitannut täydet kolme pistettä, neljä kertaa se on voittanut pelinsä 3–2 ja ottanut kaksi pistettä.
– Meidän pitää pisteitä LiigaPloki-pelistä saada, jos haluamme taistella runkosarjan voitosta, LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen painottaa.
LiigaPloki on liigahistoriassaan saavuttanut yhden pronssin, ja runkosarjan lopuksi se on ollut kerran kakkonen. Muuten putaalaiset eivät ole sijoittuneet runkosarjan päätteeksi kolmen joukkoon.
– LiigaPloki on hyvin kääntänyt tiukat pelit itselleen, joten varmasti henkisesti vahva porukka tulee vastaan. Heidän päävalmentajansa Alessandro Lodi on näkyvä ja värikäs persoona. Hän saattaa jopa tulla kentän puolelle välillä, Lemminkäinen taustoittaa italialaisesta.
LiigaPlokin tasonnousu perustuu neljään laadukkaaseen yhdysvaltalaisvahvistukseen sekä suomalaisiin profiilinimiin Salla Karhuun ja Yasmine Madseniin. Molemmat siirtyivät täksi kaudeksi Putaalle Hämeenlinnasta.
EM-kisoissa nähty yleispelaaja Karhu ehdittiin jo valita liigan lokakuun pelaajaksi. Hakkuri Madsen oli sivussa koko viime kauden loukkaantumisen vuoksi, mutta on palannut tehokkaasti tositoimiin.
Someron Pallon kasvatti ja LP Viestissä kolme edellistä kautta pelannut Pilvi Kettunen on sen sijaan jäänyt vähälle vastuulle keskitorjujana.

LP Viestin ja LiigaPlokin välinen ottelu on aito kärkikamppailu, jos salolaiset kaatavat sitä ennen kotikentällään WoVon perjantaina. WoVo matkaa Salohalliin 0–3-tappio niskassaan. Sen se kärsi torstaina Iittalassa Hämeenlinnan Lentopallokerholle. Rovaniemeläiset ovat sarjataulukossa kahdeksantena eli juuri pudotuspeliviivan yläpuolella.
LP Viestiltä puuttuvat WoVo-pelistä vatsalihasvammaa kuntouttava keskitorjuja Kayla Haneline sekä nilkkavammaa poteva libero Milja Piesanen. 17-vuotiaan Arita Ternavan nilkka on sen sijaan kunnossa, ja hänet Lemminkäinen laittaa perjantaina avaukseen hakkuriksi. Toisena keskitorjujana aloittanee Nea Haatainen.
WoVoa edustaa nykyisin LP Viestissä ja Salon Viestissä neljä edellistä kautta pelannut hakkuri Saana Lindgren, joka on vallannut kuusikkopaikan Tuomas Alatalon luotsaamasta ryhmästä. WoVon pääiskijä on kuitenkin pistepörssin kärkisijoilla viihtyvä yhdysvaltalainen Taylor Slover.

LP Viesti leireili tällä viikolla Lohjan Kisakalliolla, mutta mitään ylikovaa treeniviikkoa ei Lemminkäisen mukaan siellä järjestetty, vaikka joukkueella olikin alla pyhäinpäivän kotitappio LP-Vampulalle.
– Leiri meni suunnitelmien mukaan. Viimeinen treeni oli kauden paras, Lemminkäinen kertoi.
Salolaisseuran pelaajiston laajuutta mitataan toden teolla tässä viikonvaihteessa, kun liigajoukkueen lisäksi 1-sarjaa pelaavan LP Viesti Akatemian ohjelmassa on kaksi ottelua.
– Kova viikonloppu tulee, sillä myös Akatemian pelaajia on sivussa. Päätimme, että panostamamme Akatemian kanssa sunnuntain kotipeliin. Lauantain otteluun Helsinkiin lähdemme kahdeksalla pelaajalla. HEL Volleylla ei ollut halua siirtää ottelua toiseen ajankohtaan, Lemminkäinen harmittelee.

Naisten Mestaruusliigaa LP Viesti–WoVo Salohallissa perjantaina klo 18.30 ja LP Viesti–LiigaPloki Salohallissa lauantaina kello 17.00. Lisäksi naisten 1-sarjaa LP Viesti Akatemia–Raision Urheilijat Salohallissa sunnuntaina kello 18.