Viihde-elektroniikan tukkukauppa Audio Parts Global Oy on ostanut salolaisen Hifitalon liiketoiminnan Audioparts Finland Oy:ltä. Uusi yrittäjä on Janne Rosama, joka teki kaupat yrittäjä Arttu Kyynäräisen kanssa.

– Audio Parts Global on tuore yritys, joka on perustettu tätä liiketoimintakauppaa varten. Nimi viittaa maailmanlaajuiseen lähestymiskulmaan, koska tarkoituksena on laajentaa kaupankäyntiä Euroopan markkinoille, yhtiön toimitusjohtaja Janne Rosama kertoo.

Hifitalo tuo maahan äänentoistolaitteita, mutta sillä on myös omaa tuotantoa eli kaiuttimien suunnittelua ja valmistusta. Yrityksen myynyt elektroniikkatukku ja verkkokauppa Audioparts Finland Oy oli viime vuoden tulojensa perusteella Salossa eniten veroja maksaneiden yritysten listan sijalla 67. Verotettavat tulot olivat yli 280 000 euroa, joista yritys maksoi veroja 57 000 euroa.

– Viime perjantaina tehdyn kaupan tarkoituksena on taata toiminnan jatkuvuus ja jatkaa työtä yrityksen kehittämiseksi, Rosama toteaa.

– Yhtiökumppanini on Jyri Kuusela, jolla on ennestään kokemusta kansainvälisestä kaupasta. Hifiala on henkilökohtainen intohimoni ja näemme Jyrin kanssa valtavia mahdollisuuksia sekä tällä toimialalla että itse Hifitalossa. Arttu on tehnyt hyvää kehitystyötä ja me viemme toiminnan seuraavalle tasolle.

– Hifiala on henkilökohtainen intohimoni, Janne Rosama tunnustaa. Kuva: SSS/Marko Mattila

Maskussa asuva Janne Rosama on muuttamassa Raisioon, mutta yrityksen kotipaikkana säilyy Salo, jossa Hifitalon toiminta jatkuu. Salossa sijaitsevat laajasti verkkokauppaa tekevän yrityksen myymälä, kuunteluhuone, päävarasto ja autohifi-asennuspalvelu.

Rosama omistaa myös Turun Mainostuotteen, jonka päätoiminen yrittäjä on ollut viisi vuotta.

– Se työllistää sen verran vähän, että voin paneutua Hifitaloon. Minun lisäkseni Hifitalossa työskentelee tällä hetkellä yksi kokoaikainen työntekijä, yksi osa-aikainen ja Arttu auttelee vielä, hän kertoo.

Hifitalon myymälä sijaitsee Salon Meriniityssä Salitunkatu 3:ssa.

LÄHES 30 VUOTTA TOIMINTAA

Hifitalo

Yrittäjä Jukka Ollila perusti Hifitalon Saloon vuonna 1990.

Audioparts Finland Oy osti yhtiön liiketoiminnan vuonna 2009.

Audio Parts Global Oy osti yrityksen marraskuussa 2019.

Hifitalo tuo maahan useita alan johtavien valmistajien merkkejä.

Se myy sekä jälleenmyyjille että suoraan kuluttajille.