Salon seurakunta sai ison lahjoituksen

17
Angelniemen hautausmaalle tulee uusi huoltorakennus.

Salon seurakunta on saanut 150 000 euron lahjoituksen huoltorakennuksen rakentamiseksi Angelniemen hautausmaalle.

Seurakunta ei kerro lahjoittajasta tarkempia tietoja edes luottamushenkilöilleen, koska lahjoittaja on halunnut pitää matalaa profiilia.

Toive toteutetaan, ja seurakunta hankkii hautausmaalle 60 neliön kokoisen huoltorakennuksen. Siihen on suunniteltu kausityöntekijöiden sosiaalitilat ja tilaa koneiden säilytykseen.

Angelniemelle sopivaksi katsottu huoltorakennus hankitaan Teijo-Talot Oy:ltä, joka on luvannut toimittaa rakennuksen ensi maalis–huhtikuussa.

Alun perin Angelniemen vanha huoltorakennus piti purkaa ja uusi sijoittaa samalle paikalle. Museovirasto ei kuitenkaan suostunut purkamiseen, vaan sen edustajat kävivät osoittamassa alueelta sopivan paikan uudelle rakennukselle.

Marko

Kirkko omistaa miljardiomaisuuden, mutta tuntuu, että käyttää toimintaansa vaan lahjoitusvaroja.

Diakoni ei voi jakaa loppuvuodesta ruokapaketteja vähävaraisille, kun on muka rahat loppu, vaan toisella kädellä rakennetaan uusi seurakuntatalo. Eikä maksa kuin 4-5 miljoonaa.

MDI

”Miljardiomaisuus” on käytännössä mahdotonta muuttaa rahaksi, enimmäkseen kirkkorakennuksia.

Ja kunta on se, joka maksaa toimentulotukea. Se ei ole kirkon tehtävä, mutta on tietysti helppoa olla ja ottaa, kun ponnistelematta saisi ruokansa.

Realismia

Kyse on priorisoinnista. Rakennetaanko uusia saleja vai jaetaanko nälkäisille ruokaa? Jumalan sana ei vatsoja täytä, eivätkä tyhjät vatsat uusia saleja.

Karniina

Realismia. Suomessa on hyvä sosiaalijärjestelmä, ehkä maailman paras, joka järjestää veronmaksajien kustannuksella ruoan ja asunnon jokaikiselle ihmiselle. Suomessa ei tarvita leipäjonoja eikä diakoneja jakamaan sapuskaa. Jos joku ryyppää sossun rahansa ja näkee siksi nälkää, niin se on hänen ihan oma valintansa. Tai jos ei suostu asumaan kunnan järjestämässä asunnossa, vaan bunkkaa mieluummin metsässä toisten alan miesten kanssa, sekin on oma valinta. Käykääpä vaikka Kelan laskurilla laskemassa, miten paljon toimeentulotukea milläkin tuloilla ja menoilla voi saada. Voitte yllättyä. Se on aika paljon rahaa, minkä me veroja maksavat ja työssä käyvät kansalaiset kustannamme. Huonoimmassa asemassa, ihan aikuisten oikeasti, ovat pienipalkkaisten osa-aika- ja… Lue lisää »

Karniina

Unohdin huono-osaisimpien listasta yhden merkittävän ryhmän, nimittäin opiskelijat. Ainoa ihmisryhmä Suomessa, jonka odotetaan ottavan velkaa pysyäkseen hengissä.

On kyllä huutava vääryys, että opintotuet ovat niin pieniä, ettei niillä pysty maksamaan edes kaikkein matalimpia elinkustannuksia. Samaan aikaan sohvan pohjalla makaava elintapatyötön, joka ei pistä tikkua ristiin, saa enemmän tukea.

Marko

Niin, se oli kirkon oma tiedotus, että diakonian rahat on loppu. Kirkko jakaa ruokakasseja. Ei sekään ole kirkon tehtävä, mutta olisiko se lähimmäisen auttaminen? Pyyteettömästi.

Ja kirkko omistaa metsää ja mantuja, erittäin helppo muuntaa rahaksi.

MDI

Mitä jaetaan sitten, kun ne rahaksi muutetut metsät on jaettu ”nälkäisille”?

Pitäisikö varat jakaa tasan kaikille kirkkoon kuuluville vai vain ”nälkäisille”, joilla on muita käyttökohteita toimeentulo-, asumis- ja muille tuille ja päivärahoille kuin syöminen.

Marko

No,kirkon ihmiset varmaan mielellään noudattavat Raamatun oppeja. Sieltä löytyy kyllä vastaus, miten vähäosaisia kuuluu kohdella. Eivätkä varmastikaan kaikki toimeentulonsa kanssa painivat ole juoneet rahojaan, aika raju yleistys.

Ihmisellä on muitakin pakollisia menoja kuin ruoka. Eläkeläiset tinkivät lääkkeistä ja kaikesta mahdollisesta tullakseen toimeen, niin silloin pienikin apu on suuri ilo.

Maija

Olisi sääli, jos vain ns kirkon ihmiset noudattaisivat Raamatun oppeja. Kotoani opittua on, että köyhä antaa vähästäänkin, mutta rikas ei välttämättä paljostaan.

Itse mieluummin maksan veroni ja kirkollisveroni. Koen saavani kummallekin vastinetta.

Kööpä

Niin no, olisihan se kiva jos kaikki omaisuus kerralla laitetaan siliäksi ja eletään leviäksi niin kauan kuin riittää. Järkevää taloudenhoitoa toivon Salon seurakunnalta, jotta jälkipolvillekin säilyy.

Jep

Onkohan kuitenkaan kunta joka maksaa toimeentulotukea?

Ettei vain olisi Kela, jonka hommiin toimeentulotuki kuuluu. Ja Kela leikkaa toimeentulorukea sen minkä pystyy lakeja hieman taivuttamalla.

MDI

Kela maksaa perustoimeentulotuen ja tekee sen lain mukaan mitään taivuttelematta. Kunta maksaa lisäksi täydentävää ja myös ehkäisevää toimeentulotukea. Täydentävää saa, jos rahat eivät riitä esimerkiksi ruokaan tai lääkkeisiin, mutta kunta ei kuitenkaan hyväksy perustoimeentulotuen hukkaamista ihan mihin tahansa.

Kannattaa muistaa, että lääkekuluissa on vuosikatto, joka on 47,60 euroa kuukaudessa. Sen jälkeen lääkkeet saavat maksaa vaikka 10.000 euroa kuukaudessa ja asiakas maksaa 2,50 per lääkkeiden hakukerta.

Jep

Kyllä Kela nyt vaan taivuttaa. Perustoimeentulotuesta voidaan tehdä lakisääteisiä vähennyksiä. Nuo vähennykset saa tehdä vain, jos perustoimeentulo ei vaarannu ja vähennykset saa tehdä ainoastaan tapauskohtaisesti. Eli esim. jos toimeentulotuella elävä ei pyri opiskelemaan, työllistymään tms., niin toimeentulotukea voi leikata tietyillä säännöillä. Kun kunta vastasi perustoimeentulotuesta, nuo vähennykset tehtiin todellakin tapauskohtaisesti perustellen. Esim. silloin kun henkilö käyttää rahansa alkoholiin jne. Kelan aikana nuo vähennykset tehdään kaavamaisesti selvittämättä vaarantuuko toimeentulo tai onko vähennys ihan oikeasti perusteltu. Tuo lääkekatto ei ole 47,60 euroa kuukaudessa vaan noin 600 euroa vuodessa. Eli vasta kun vuoden lääkekatto tulee täyteen, saa lääkkeet 2,5 euroa/hakukerta. Ja tuo koskee… Lue lisää »

MDI

”Perustoimeentulotuesta voidaan tehdä lakisääteisiä vähennyksiä.” Mikä tässä on Kelan taivutusta? Niin, ja se lääkekatto on 572 euroa vuodessa, ja esitin sen vain siksi kuukausittaisena, että ymmärrettäisiin summan suuruusluokka.

Ei ole hirveä summa takuueläkeläisellekään, mutta kun urputtaa pitää, ja on suuruusluokkaa puolitoista askia tupakkaa viikossa. Ja silloin tammikuussa voi hakea harkinnanvaraista tukea ja säästää loppuvuonna seuraavaa tammikuuta varten.

Jep

Et sitten päässyt toista lausetta pidemmälle.

Ehkä kannattaa lukea koko kommentti ennen kuin vastaat. Lukaisepa kommentin kolmas lause ja pari siitä eteenpäin, niin ei tarvitse julkisesti kysellä sellaista, joka on jo kerrottu sinulle.

Toisaalta, noin puhuu vain ihminen, joka ei ole koskaan ollut toimeentulon varassa.

Voi olla hankala laittaa 300 euroa lääkkeisiin tammikuussa, jos ei ole rahaa ruokaan tai vaatteisiin.

MDI

Kela toimii lainsäädännön mukaan, ei tt-asiakkaan toiveiden mukaan. Myös jonkinlaista massakäsittelyä on pakko harjoittaa, ei Kelassa voi olla puolet väestöstä töissä kuuntelemassa toisen puolikkaan ”yksilöllisiä toiveita”.

Tt-tuki on myös viimeinen tukimuoto, ja sitä ennen on käytettävä niin veronpalautukset kuin muutkin tulot ja osin omaisuuskin. Kaikkea ei sossutäti voi jakaa halukkaille, itse pitäisi myös kantaa vastuuta omasta ja lastensa toimeentulosta.

En muuten ole ollut asiakkaana, mutta olenkin joutunut menemään töihin ja myös kaikkiin mahdollisiin töihin elääkseni. Lukaise myös se toinen kappale tammikuun lääkehankinnoista.

PS. Lapselle en buranoita syöttäisi, mutta 10 kappaleen paketti maksaa alle kaksi euroa, ja sen pitäisi riittää vuodeksi.

Aiheetta enempään.

Jep

Sanattomaksi vetää tuollainen kommentointi. En tiedä tuleeko tuollainen ajatusmaailma kyynisyydestä, ymmärtämättömyydestä, empatiakyvyttömyydestä vai ihan puhtaasta tyhmyydestä.

Veikkaan ja pelkään, että kaikista edellä mainituista. Taas on näköjään yksi jäänyt jälkeen suomalaisesta sivistysyhteiskunnasta.

Mutta jos se oma napa on vain se, minkä päälle ymmärtää, niin minkä sille voi.

Onneksi meitä muita on vielä enemmän. Näin lääkärinä en pysty näkökulmaasi hyväksymään. Mutta jos päädyt minun leikkauspöydälle, niin en vastaa, että oma moka, miksi sairastuit. Hoidan sinut siinä missä muutkin potilaat, koska se on oikein. Ja hoito menee yhteiskunnan laskuun, vaikka maksamasi verot eivät siihen riittäisikään.