Salossa soi suomirock-jättejä

0
Viime kesänä Salo soi -festivaalin lavalle nousi ensimmäisenä Leo. Ensi kesänä Hansan lavalla hilluu joukko suomirock-legendoja ja vähän uudempiakin suosikkeja.

Salo Soi -festivaalin ensi kesän tähtiesiintyjiä ei juuri tarvitse esitellä. Hansan tontilla pidettävä kaupunkifestivaali tuo lavalle melko muhkean kattauksen Suomen rock- ja pophistoriaa sekä nykypäivää, aina 1980-luvulta tälle vuosikymmenelle.

Perjantaina lavalle kapuaa kolmekin suomirockin ikonia: Eppu Normaali, uuden albumin julkaissut Kolmas Nainen ja jo 20-vuotista soolouraansa juhlistava Maija Vilkkumaa. Lisäksi perjantaina esiintyy huippusuosittu Suvi Teräsniska sekä Neon 2.

Lauantaina esiintyvät niin ikään suomirock-legendat Dingo ja Popeda, sekä näihin verrattuna huomattavasti uudemmat suosikit Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani, Arttu Wiskari sekä pitkän Salo-historian omaava Antti Ketonen.

– Line up onnistui melko hyvin, omastakin mielestä. Halusimme satsata ensi kesään, koska viime kesäinen festivaali onnistui niin hyvin ja saamamme palautekin oli hyvää, kertoo Riki Huhtala RH-Entertainment Oy:stä.

Kaksipäiväinen festivaali järjestetään Salossa 31.7.–1.8. samassa paikassa kuin viime kesänäkin, jolloin festivaali oli loppuunmyyty jo ennakkoon. Väkimäärä ei vähene ensi kesänäkään, vai mitä arvelee Huhtala?

– Joka järjestäjän unelma on, että liput menevät kaupaksi, ja hyvät, nimekkäät esiintyjät auttavat toki siinä. Toisaalta, mitä isommat nimet, sitä suuremmat myös palkkiot, Huhtala sanoo.

Viime kesänä festivaali keräsi noin 7 000 ihmistä. Huhtalan mukaan kokoluokka pysynee samana ensi kesänäkin, mutta tehokkaammalla tilankäytöllä ja esiintymislavan sijoittamisella Hansan tontille yritetään saada järjestettyä tilaa vähän viimekesäistä isommalle kävijämäärälle.

– Toivottavasti tilaa saadaan vähän enemmän, sen suhteen asia tarkentuu myöhemmin. Nyt eletään tätä päivää, ja jos tämä alkaa paisua tästä vielä entisestään, sitten mietitään lisää, Riki Huhtala sanoo.

Salo Soi -kaupunkifestivaali Salossa Hansan tontilla 31.7.–1.8.2020