SDP:n Matti Varajärvi jättää Salon valtuuston

0

Parikymmentä vuotta Perniön kunnan ja Salon kaupungin päätöksenteossa mukana ollut Matti Varajärvi (sd.) jää pois valtuustosta.

Varajärvi on anonut eroa luottamustoimistaan henkilökohtaisista syistä. Hän istuu Salon valtuustossa, toimii Salon Kaukolämpö Oy:n hallituksen puheenjohtajana ja on hallituksen jäsen Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:ssä.

– Yhtiöissä jatkan, kunnes seuraava yhtiökokous tulee ja uusi hallitus valitaan. Valtuuston jätän heti, Varajärvi sanoo.

Matti Varajärvi (sd.)

Varajärvi myöntää miettineensä jo pidempään, ettei hän asetu enää seuraavissa kuntavaaleissa ehdolle, vaan pitää ainakin välikauden. Syy löytyy aikapulasta.

– En ole uskonut puheita ruuhkavuosista. Nyt elän niitä itse, ja voin sanoa, että kaikkea ei ehdi. Äänestäjien puolesta harmittaa, mutta nyt on tilanne tämä, hän myöntää.

Varajärvi sanoo, että hänen elämässään on tapahtunut parin vuoden sisällä kaikenlaista. Avioeron jälkeen mies on joka toinen viikko yksinhuoltaja. Hän sanoo haluavansa antaa tyttärilleen aikaa, mutta kokoukset tuntuvat osuvan aina samoille päiville.

Insinööri Varajärvi työskentelee avainasiakaspäällikkönä Ahlsellilla, joka on pohjoismainen tekninen tukkukauppa.

– Nykyinen työni on tosi vaativa. Vastuullani on isoja asiakkaita ympäri Suomea. Se vie paljon aikaa ja tietää paljon reissaamista ja hotelliöitä. Työ vie paljon energiaa, hän lisää.

Omien kiireidensä keskellä Matti Varajärvi myöntää välillä kyllästyneensä ”turhaan vääntämiseen” politiikassa.

Viimeinen pisara hänelle oli, että Salon kaupunginhallitus palautti uudelleen valmisteltavaksi asumisessa syntyneiden lietteiden vastaanotto- ja käsittelysopimuksen.

– Asiaa on valmisteltu vuodesta 2015 asti. Oli mahdollisuus uusien työpaikkojen ja uusien innovaatioiden saamiseen. Nyt jäätiin odottamaan uutta lakia. Pidän päätöstä hölmönä. Ei nähdä suurta kokonaisuutta ja suuria mahdollisuuksia, vaan katsotaan pientä osaa kokonaisuuden sisällä, Varajärvi sanoo.

Hän korostaa, ettei ole katkera. Hän ei myöskään sulje pois mahdollisuutta, että lähtisi joskus uudelleen ehdolle.

– Täytyy katsoa, onko kiinnostusta myöhemmin uudelleen. Pidän yhteiskunnallisia tehtäviä edelleen tärkeinä.

SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtajan Saku Nikkasen mukaan Varajärven paikalle valtuustoon nousee Lea Wiman-Määttä (sd.). Nikkaselle Matti Varajärven ero oli pettymys.

– Olen koettanut vielä vedota, että ovi on auki niin kauan kuin valtuusto on eron myöntänyt. Harmillinen tilanne, hän kommentoi.

Salon kaupunginvaltuustossa on tapahtunut lyhyen ajan sisällä useita muutoksia.

Kristillisdemokraattien valtuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Pertti Vallittu ilmoitti viime perjantaina loikkaavansa kokoomuksen ryhmään.

KD:n ainoaksi edustajaksi jäänyt Marjatta Halkilahti ilmoitti seuraavana päivänä eroavansa kaikista luottamustoimistaan.

Hänen tilalleen valtuustoon nousee KD:n ensimmäinen varavaltuutettu Elina Seitz .