Someron monitoimihalli pesi kasvonsa – kuntosali pääsi hämärästä ahtaudesta valoisaan ja avaraan tilaan

2
Somerolaiset Kasperi Nurminen (edessä) ja Niko Korpihuhta tulivat testaamaan Someron monitoimihallin uutta kuntosalia heti ensimmäisenä päivänä. Ennen kaikkea painojen nostamisesta kiinnostunut kaksikko ylistää näkemäänsä. – Tämä näyttää todella hyvältä. Kuntosali on nyt tilava, valoisa ja monipuolinen. Täällä me rupeamme käymään. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Salolaiset Harri Mattila ja Heikki Lehtinen treenaavat hymyssä suin Someron monitoimihallin kuntosalilla. Miehet ovat kuntosalin vakioasiakkaita ja tulivat salille heti, kun se remontin jälkeen avautui.

– Olemme käyneet monta vuotta Somerolla kuntosalilla ja uimassa 2–3 kertaa viikossa. Kun kuntosali oli kiinni, kävelimme ennen uintia, Mattila ja Lehtinen kertovat.

Kunnostaan huolehtiva kaksikko katselee uusia tiloja ja on näkemäänsä todella tyytyväinen:

– Tämä on fantastinen paikka, valoisa, avara ja siisti. Täällä on myös monipuoliset laitteet, Mattila huomauttaa.

Kehuja saa samalla myös kuntosalin vieressä oleva uimahalli.

– Se on aivan loistava ja siellä on upea henkilökunta, Mattila toteaa.

Somerolla on perinteisesti päässyt uimahallilipulla myös kuntosalille. Someron Liikunnan toiminnanjohtaja Veera Hälli kertoo, että sama käytäntö jatkuu.

Kuntosalin laajennus oli osa monitoimitalon runsaan 700 000 euron remonttia. Suuren miljoonaremontin sijasta kaupunki päätyi tekemään talossa vain kevyempää kunnostusta, mutta Hälli on tulokseen todella tyytyväinen.

– Melko pienellä rahalla saatiin paljon hyvää aikaan, hän sanoo.

Kuntosali siirrettiin remontissa kokonaan uuteen paikkaan. Samalla sen tilat kasvoivat 140 neliöstä 260 neliöön, kun monitoimitalon pukuhuoneita vähennettiin kahdeksasta kuuteen.

– Vanha kuntosali oli ahdas ja hämärä, nämä uudet tilat ovat ihanan avarat ja valoisat. Minulla oli juuri 36 henkilön ryhmä kiertoharjoittelussa, ja tila riitti hyvin, liikunnanohjaaja Anzela Trofimova kertoo.

Vanhan salin kuntoilulaitteet siirrettiin uusiin tiloihin.

– Siellä oli hyvät laitteet, joten uusia laitteita tarvittiin vain muutama, Hälli huomauttaa.

Lähes tuplaantuneiden tilojen myötä irtopainojen kanssa harjoitteleville saatiin kuntosaliin oma puoli. Aiemmin heidät oli tungettu ahtaaseen rakoon seinän viereen.

Yksi remontin suurimmista parannuksista oli ilmastointi, joka uusittiin koko rakennuksessa.

– Vanha ilmastointi puhalsi pistävää vetoa sinne, mihin osui. Nyt ilmastointi toimii tasaisesti koko talossa, Veera Hälli toteaa.

Remontin yhteydessä myös tatamisali uusiutui ja sai lisätilaa, sillä se vaihtoi paikkaa kuntosalin kanssa. Uudessa tatamisalissa on harrastajien toivomat aiempaa isommat matot, jotka suojaavat heitoissa.

– Ilma-aseampujien rata siirrettiin samalla tatamisalista kaupungintalon alakertaan, Hälli kertoo.

Kuntosali ja tatamisali ovat ainoat monitoimitalon kokonaan uusitut tilat, mutta koko rakennuksen ilme on muuttunut aiempaa valoisammaksi.

– Iso aula oli aiemmin tumma luola, sillä siellä oli tumma katto, kellertävät seinät ja ruskeat ikkunanpuitteet. Nyt kaikki on valkoista. Lisäksi valaistus uusittiin, mikä vaikutti todella paljon, Hälli huomauttaa.

Isossa liikuntasalissa uusittiin rikkoontuneita seinälevyjä ja hiottiin katsomon penkit.

Yksi monitoimitalon remontin tavoitteista oli kohentaa vuonna 1983 valmistuneen rakennuksen kulahtanutta ulkonäköä. Talon keltaiset peltiosat vaihdettiin samaan harmaaseen väriin, jota on viereisessä uimahallissa.

– Ensi keväänä ehostetaan vielä monitoimitalon tiiliverhouksen saumat, Someron kaupungin tilakeskuksen päällikkö Jari Kauppi kertoo.

Vuonna 1983 valmistuneen monitoimihallin keltaiset pellit vaihdettiin remontissa harmaisiin, jotta rakennus istuu paremmin yhteen uimahallin kanssa. Tiiliosien saumaukset ehostetaan ensi keväänä. Kuva: SSS/Minna Määttänen
Liikunnanohjaaja Anzela Trofimova on todella tyytyväinen kuntosalin uusiin tiloihin. Salolaiset Harri Mattila ja Heikki Lehtinen käyvät Somerolla kuntosalilla ja uimassa 2–3 kertaa viikossa. – Uusi kuntosali on fantastinen, he sanovat.
Edullista liikuntaa

Todella odotettu parannus kuntosalille. Nyt pääsee vähävarainenkin kunnolliseen saliin. Mahtavaa, että uimahallilipulla pääsee edelleen sisään myös kuntosaliin, vaikka tiloja parannettiin. Todella halpaa liikuntaa.
Myös monitoimitalon ulkoseiniä oli aika siistiä. Oli todella kamala rotisko uimahallin ja Kiiruun koulun vieressä.

Nikke

Toivottavasti vanha kuntosalilaitteistokin on uusittu.