Video: Miksi naiset eivät löydä teknologia-alalle?

3
Milla Heikkilä etsii Rekryexpossa syitä, miksi naiset eivät löydä teknologia-alalle. Heikkilä työskentelee Sofokus Groupilla hyvinvoinnin lähettiläänä ja vastaa henkilöstön onnellisuudesta. Kuva: Ari-Matti Ruuska.

Teknologia-alan opiskelijoista vain joka neljäs on nainen, listaa Teknologiateollisuus ry.
Naisten määrä teknologia-alalla kasvaa hitaasti. Teknologiateollisuuden palkkatilaston mukaan kahdessa vuodessa naisten määrä alalla on kasvanut vain 0,4 prosenttia. Viime vuonna naisia oli teknologia-alan yrityksissä 21,7 prosenttia, eli noin viidesosa.
It-alalla naisten osuus on kasvanut muihin teknologia-aloihin verrattuna keskimääräistä enemmän. Viime vuonna alalla oli naisia 27,5 prosenttia, kertoo Teknologiateollisuus.

Teknologia-alan sukupuolista ja siitä, miksi naiset eivät löydä alalle puhutaan myös keskiviikkona Rekryexpossa. Sofokus Groupin Milla Heikkilä puhuu asiasta.
SSS näyttää Heikkilän puheenvuoron suorana lähetyksenä ja videotallenteena esityksen jälkeen.

 

Teknologia-alan naiset haluavat vaikuttaa ilmastonmuutokseen, terveyteen ja ympäristökysymyksiin sekä kehittää työelämää teknologisin ratkaisuin. Naiset parantaisivat myös asiakaspalvelua tekoälyn ja automaation avulla sekä hyödyntäisivät teknologiaa oppimisessa. Näin naiset vastasivat, kun Women in Tech Forumiin ilmoittautuneet naiset kertoivat, minkä ongelman he haluaisivat ratkaista teknologian avulla. Vastauksia tuli yli 1 600:lta henkilöltä.

Marraskuun Rekryexpon pääpuhuja on näyttelijä, juontaja ja laulaja Roope Salminen. Tunnettu supliikkimies luennoi verkostoitumisesta ja työkavereiden valinnasta. Salmisen esityksen aiheena on Verkostoitumisen tärkeys ja mahdollisuudet, sekä kuinka valita ihmiset joiden kanssa tehdä töitä ja alkaa yrittäjäksi. Salminen esiintyy Turun Messukeskuksessa kello 14.30.

Katso videolta Google Cloudin asiakkuusjohtaja Carita Mäkisen puheenvuoro teknologian vaikutuksista työelämään ja muut Rekryexpo-aiheet valitsemalla alta aihesanan Rekryexpo 2019.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Miehet jyrää
3 vuotta sitten

Naiset löytävät kyllä teknologia-alalle, mutta ei huolita, kun on vielä miesvaltainen ala.

Jotenkin tuntuu, että naisten hakemukset jäävät jo alkuvaiheessa pinon alimmaisiksi. Olen hakenut moneen paikkaan, ja harvaan paikkaan, missä on laitettu julkiseksi ketkä valittiin haastatteluun, niin ei yhtäkään naista haastattelussa. Niin miten voivat naiset päästä töihin, jos ei edes haastatteluun pääse?

Ja ei kiitos sitä höpö höpöä, että naiset ovat tervetulleita. Joo joo, on niin nähty. Onneksi on näitä naisryhmiä, kuten Turussa Twig the Code, joissa naiset porukassa koodaavat ja näin porukan voimalla voi päästä eteenpäin alalla.

Maija
3 vuotta sitten

Palkkakehitys laahaa miesten perässä.

Vaikka ammattitaito ei ole sidoksissa sukupuoleen, niin samasta työstä maksettava palkka on eri.

Meriittejä pitää olla enemmän kuin miespuolisilla kollegoilla. Näin oli Noksulla ja näin on Noksun ulkopuolella. Hyvät kamut pitävät hyvien kamujen puolta (sukupuolineutraali ilmaisu).

ERP
3 vuotta sitten
Reply to  Maija

Näin on monessa muussakin asiassa. Esimerkiksi oikeudessa naistuomari häviää, vaikka laki sanoo muuta. Esimerkiksi peräänajossa mies voittaa, vaikka näyttö on parempi naisella.

Miten on sairaanhoitajan ja naisinsinöörin palkkaus? Vieläkin palkkaero on huomattava samasta korkeakoulutuksesta. Tasa-arvoa kaipaava.