Tansanian mies Salohalliin – Jarkko Putkosen vastustaja ottelee ensimmäistä kertaa kotimaansa ulkopuolella

0
Jarkko Putkonen (vas.) on otellut maaliskuusta 2018 lähtien kolmesti ulkomailla. Väliin mahtui viime maaliskuun kamppailu Oscar Amadoria vastaan Koskella. (kuva: SSS/Minna Määttänen)

Salolaisen Jarkko Putkonen ammattilaisuran viimeiseen kotikehän otteluun tulee vastustaja itäisestä Afrikasta. Salohalliin saapuu 30. marraskuuta miteltävässä Salo KnockOut Night -tapahtumassa tansanialainen Adam Ngange.

33-vuotiaan Ngangen historia on sikäli mielenkiintoinen, että hän ottelee Salossa ensimmäistä kertaa muualla kuin kotimaassaan. Tähänastinen paidattomien ottelujen saldo näyttää seitsemäätoista voittoa, yhtä ratkaisematonta sekä seitsemää pistetappiota.

Voitoista valtaosa on tullut tyrmäyksillä. Ura alkoi vuonna 2012, ja vastassa on ollut monentasoista ottelijaa.

– Kaveri on iskenyt kaksitoista tyrmäysvoittoa ja on videoidenkin perusteella ihan tukevaiskuinen kaveri, toteaa Putkosen valmentaja Petteri Rissanen tiedotteessa.

Viimeisimmästä viidestä ottelusta kaksi on päättynyt voittoon, kaksi tappioon ja yksi ratkaisemattomaan. Putkosen ottelumäärä sekä myös voittojen ja tappioiden välinen suhde on samaa luokkaa kuin Ngangella.

– Yhdistelmä tarkkaa suojausta, teräviä vastaiskuja ja Tansanian pojan painostamista myös taka-askeliin. Siten Jarkko tulee hyvästelmään kotiyleisön sekä näyttävästi että voitokkaasti, Rissanen naulaa.

Ngangen piti tehdä Euroopan ottelujen osalta debyyttinsä etelämpänä.

– Ngange ehti alun perin suostua Saksassa viime viikonloppuna käytyyn iltaan mestaruusotteluhaastajaksi. Meidän onneksemme Tansanian viranomaiset olivat sen verran hitaita passin myöntämisessä, että Adam joutui kyseisen ottelun perumaan ja tulikin meidän saatavillemme, selvittää Salon illan matchmaker Petri Paimander.

Salo KnockOut Nightin ottelukattaus on laaja, sillä kamppailuja käydään kaikkiaan kahdeksan. Vapaaottelusta nyrkkeilyyn vaihtanut Timo-Juhani Hirvikangas ottelee maaliskuisen Kosken tapahtuman tavoin Salossa.

Myös toisessa pääottelussa nähdään afrikkalaisottelija, kun Eva Wahlströmin vastustajaksi tulee kenialainen Consolata Musanga.