Urheilutoiminnan johtaja seuraavana uunista ulos – salolainen Heikkiniemi on viimeisin lähtijä Lentopalloliitosta

0
Sami Heikkiniemen viettämät kaksi ja puoli vuotta Lentopalloliiton leivissä ovat olleet myrskyisät. (kuva: Lentopalloliitto)

Myllerrys Lentopalloliitossa jatkuu. Perjantain uutinen kertoi salolaisen Sami Heikkiniemen lopettavan työskentelyn urheilutoiminnan johtajana piakkoin.

– Olen marraskuun vielä normaalisti töissä. Olen käytettävissä seuraajan tuloon asti ja autan tarvittaessa sen jälkeenkin, Heikkiniemi kertoi perjantaina alkuillasta puhelimitse.

Heikkiniemi aloitti pestissään huhtikuussa 2017. Hän on siis ehtinyt hoitaa tehtävää noin kaksi ja puoli vuotta. Tapahtumia ei tuolta ajanjaksolta ole puuttunut.

– Asian voi kuvata parhaiten seuraavasti: viime vuoden alussa meillä oli neljä esimiesasemassa olevaa henkilöä. Nyt meitä on kaksi, joista toinen olen minä.

Työtoverit vaihtuivat ympäriltä nopeaan tahtiin. Tämän vuoden aikana liitosta ovat lähteneet muutamia mainitaksemme toimitusjohtaja Keijo Säilynoja, varatoimitusjohtaja Päivi Harri, huippu-urheilun hallintopäällikkö Jaana Laurila sekä miesten maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo.

Alun perin Heikkiniemen tehtävänkuvaan kuuluivat kilpailutoiminnan, aluepäällikköverkoston, aluevalmennuksen, valmentajakoulutuksen ja Kuortaneen valmennuskeskuksen johtaminen sekä lentopallon ja beach volleyn huippu-urheilutoiminta.

Muuttuneet tilanteet johtivat siihen, että Heikkiniemi jopa nimesi huhtikuussa miesten maajoukkueen pelaajaryhmän. Uutta päävalmentajaa kun ei tuossa vaiheessa ollut ehditty nimetä.

– Aika rankka pätkä keväältä ja kesältä on takana. Kesällä alkoi tulla aina välillä olo, että aika paljon tässä on tehtävää.

– Lisäksi nyt on kohtuullisen reilu hetki lähteä: maajoukkuekaudet ovat ohi, valmennuskeskustoiminta lähtenyt käyntiin ja ensi vuoden budjetti tehty. Ei ole mitään yksittäistä asiaa, joka kaatuisi syliin tänään tai edes huomenna.

Liiton mullistukset jatkuvat talouden osalta vielä pitkään. Kuluja vähennetään yt-neuvottelujen tuloksena merkittävästi kahden työtehtävän lakkauttamisella sekä esimerkiksi henkilöstön lomautuksilla. Toimitusjohtaja Seppo Siika-aho kirjoitti taannoin kolumnissaan vuosittaisen talouden epätasapainon olevan 300 000–400 000 euroa.

Urheilutoiminnan johtajan pesti jatkuu nykyisen kaltaisena. Heikkiniemen seuraajaa haetaan niin sanotusti talon ulkopuolelta.

Valtiotieteiden maisterilla Heikkiniemellä on työkokemusta lukuisista urheilun ulkopuolisista tehtävistä, kuten Nestholma Oy:stä, Aalto-yliopistosta, Tekesistä ja Oy Merinova Ab:stä.

– En ole vielä suoranaisesti miettinyt, mitä teen isona. Jos joku sopiva työkuvio aukeaa urheilun parista, niin miksei. Urheilussa jatkan kyllä, mutta aika näyttää, onko se enemmän vapaaehtoistyötä.

Heikkiniemi, 44, kommentoi liiton tiedotteessa ”yllättyvänsä, jos ei vedä lentopallotreenejä jo parin viikon sisällä”.

– Olen lupautunut vetämään yhdet LP Viesti Akatemian aamuharjoitukset siinä vaiheessa, kun LP Salolla on Mestarien liigan ottelu. Siksi uskalsin noin paljon tiedotteessa ennustaa. Katsotaan, mihin ne treenit johtavat – en ole sen enempää sitoutunut mihinkään.

SAMI HEIKKINIEMI

Salolainen jo yli 20 vuotta

Syntynyt 30.12.1974.
Asunut Salossa vuodesta 1998 lähtien.
Peliuralla 22 miesten maaottelua ja 506 miesten SM-tason ottelua. Yksi Suomen mestaruus, kaksi SM-pronssia, yksi Suomen Cupin voitto, kaksi Suomen Cupin hopeaa.
Salon Viestin juniorivalmentajana vuodesta 2007 lähtien kolme tyttöjen SM-kultaa, kolme SM-hopeaa ja yksi SM-pronssi. Lentopalloliiton urheilutoiminnan johtaja huhtikuusta 2017 marraskuuhun 2019.