Viikko 44 oli Vilppaalle mainio – maanantaina Korihaiden kimppuun kahden hyökkäysnäytöksen jälkeen

0
Tim Coleman (pelinumero 11) keräsi kovilla heittoprosenteilla viikon kärkiotteluista pistekeskiarvon 28,5.

Salon Vilppaan päävalmentaja Ville Tuominen allekirjoittaa sen, että joukkue pelasi viikolla 44 kaksi miesten korisliigakauden parasta otteluaan. Ainakin hyökkäyksellisesti.

Viikon jälkimmäinen peli toi 96–85-voiton lähes aina vaikeasta paikasta, Pyynikin palloiluhallista.

– Meillä oli hyökkäyksessä hyvä flow viikon molemmissa peleissä. Puolustuksessa olemme pelanneet paremminkin, mutta keskityimme tässä pelaajatilanteessa muutenkin enemmän hyökkäämiseen, Tuominen mietti sunnuntaina iltapäivällä puhelimitse.

Muutamassa aiemmassa ottelussa sakannut kaukoheittopelaaminen natsasi sekä Seagullsia vastaan Salossa että Pyrintöä vastaan Tampereella. Kolmosten onnistumisprosentti nousi molemmissa otteluissa yli 40:een.

– Ylipäätään hyökkäyspelaamisen parempi rytmi nostaa myös prosentteja. Toki vapaat kolmoset pitäisi upottaa joka tapauksessa, mutta kuitenkin, Tuominen miettii.

Puolustuksessa hän nostaa lauantain osalta esiin Juho Nenosen, vaikka Benjamin ”BJ” Raymond tekikin 20 pistettä ja vei 13 levypalloa.

– Juho teki hyvää duunia Raymondin kanssa painimisessa. Saimme sitä kautta hankaloitettua BJ:n peliä.

Voitot pitävät Vilppaan asetelmia kokonaisuutta silmällä pitäen erittäin hyvinä. Tappiosarake kasvoi useammilla pääkilpailijoilla – myös Joensuun Katajalla, joka hävisi lauantaina Lahti Basketballille kotonaan peräti 20 pisteellä.

Maanantain Korihait-ottelu tulee Vilppaalle vastaan nopeasti, kun pelejä kertyy kolme noin viiteen vuorokauteen. Peliaikakuorma ei kuitenkaan ole noussut mahdottomuuksiin – Tim Coleman oli Pyynikillä ainoa yli puoli tuntia kellottanut pelaaja.

Lisäksi kaikki ennusmerkit viittaavat siihen, ettei kotona Korihaita vastaan voitosta pelata aivan loppuminuuteille asti. Olisiko siis Tuukka Juntusen uran ja Leevi-Matias Taimelan kauden ensimmäisten korisliigaminuuttien vuoro?

Yhdysvaltalaispelaaja Ernest Zeigler debytoi joukkueessa viime perjantaina, kun taas pelilupaa odotellut Jalen Henry seurasi vielä kyseisen BC Nokia -ottelun vaihtopenkiltä.

Salohallin parketilla nähdään ulkomaalaisviisikosta joko Henry tai Luke Meikle.

– Nämä kaksi kaveria tuovat varmasti uutta virtaa Korihaihin. Sen, mitä olen katsonut videoita, niin he ovat parempi hyökkäyspään pelaajia kuin edeltäjänsä, Tuominen miettii.

Edeltäjä oli kauniisti sanottuna keskenkuntoinen sentteri Andre Berry. Hän oli osasyyllinen siihen, että vastustajat tekivät keskimäärin lähes sata pistettä Korihaita vastaan kaikissa seitsemässä tappioon päättyneessä ottelussa. Kaikkiaan peräkkäisiä häviöitä on nyt kauden alusta lukien yhdeksän.

Massiivista muutosta tarvittaisiin jokaiseen pelin osa-alueeseen: takamies Casey Benson on ottanut joukkueestaan ylivoimaisesti eniten levypalloja.

MIESTEN KORISLIIGA

Pyrintö–Vilpas 85–96 (26–23, 16–23, 29–28, 14–22)

Pyrinnön pisteet/levypallot: Benjamin Raymond 20/13, Antero Lehto 19/0/5 syöttöä, Khalil Small 17/6/5 syöttöä, LJ Rose 10/5, Raymond Nixon 7/2/6 syöttöä, Panu Peltokangas 7/4, Osku Heinonen 5/0, Lassi Kilpinen 0/0.
Vilpas: Tim Coleman 28/10, DJ Laster 20/4, Juho Nenonen 14/3, Jamuni McNeace 12/6, Henri Kantonen 11/5, Teemu Rannikko 6/2/11 syöttöä, Mikko Koivisto 5/2, Trenton Thompson 0/0, Riku Laine 0/3.
Erotuomarit: Ville Selkee, Henri Hilke, Mikko Tähtinen.
Yleisöä: 940.
Levypallot: 32–40
Syötöt: 23–21
Menetykset: 12–9
Heittoprosentit:
1 p: 71–86
2 p: 52–52
3 p: 45–41

Vilpas–Korihait maanantaina kello 18.30 Salohallissa

Lähtökohdat: Ennalta kenties selkein ottelu 264 runkosarjapelin seassa. Tasoerot ovat kärjen ja häntäpään välillä suuret ympäri Eurooppaa miesten pääsarjoissa, eikä Suomi 12 joukkueen mallissa tee poikkeusta. Korihaiden voitto vaatisi Vilppaalle noin neljää lisäloukkaantumista ottelun aikana.
Kokoonpanot:
Vilpas: Mikko Koivisto, Henri Kantonen, Juho Nenonen, Teemu Rannikko, Tim Coleman, Tuukka Juntunen, Leevi-Matias Taimela, Jamuni McNeace, Riku Laine, DJ Laster, Trenton Thompson. Poissa: Reggie Dillard ja Aatu Kivimäki.
Korihait: Casey Benson, Eemil Wahlbäck, Elias Lahdensuu, Anton Cook, Miikka Marttinen, Vesa Heinonen, Valtteri Leino, Tommi Lehtonen, Henri Ventoniemi, Ernest Zeigler.  Epävarmat: Jalen Henry, Luke Meikle.
Tulosennuste: 104–73