Vilpas-kasvatit kuuluvat EM-karsintasuunnitelmiin – Pelander ja Tulonen mukana leiriryhmässä

0

Salon Vilppaan kasvatit Sofia Pelander ja Helmi Tulonen kuuluvat Suomen naisten maajoukkueen pelaajaryhmään. Päävalmentaja Pekka Salminen nimesi heidät 15 pelaajan kokoiseen leiritykseen. Pelaajista 12 valitaan EM-karsintaotteluihin Portugalia ja Belgiaa vastaan.

Karsinnat alkavat 14. marraskuuta vieraspelillä Portugalissa. Belgia tulee vastaan kolme päivää myöhemmin Tapiolan Liikuntahallissa. Neljäs joukkue alkulohkossa on Ukraina.

Belgia on tehnyt vakuuttavaa jälkeä viime vuosina. Se saavutti vuoden 2017 EM-kisoissa pronssimitalin, ja saldo jatkui 2018 MM-kisojen neljännellä sekä tämän vuoden EM-kisojen viidennellä sijalla.

Yhdeksän alkulohkojen voittajat sekä viisi parasta toiseksi sijoittuvaa etenevät vuoden 2021 EM-kilpailuihin. Karsinnat kestävät ajallisesti pitkään, sillä lohkon viimeiset pelit ovat ohjelmassa vasta helmikuussa 2021.

– Tavoite on mennä kisoihin. Ymmärrämme kyllä, että Belgia on koko maailman neljän parhaan joukossa ja heillä on ehkä koko maailman paras naiskoripalloilija Emma Meesseman, mutta olemme menossa kovia harppauksia eteenpäin, Salminen täräyttää Koripalloliiton tiedotteessa.

– Aika on meidän puolella. Vuoden tauko peleihin tarkoittaa, että vuoden päästä meillä on jo nyt laadukkaaseen koripallojoukkueen kokoiseen joukkueeseen tulossa lisää pelaajia käyttöön, Salminen sanoo.

27-vuotias Pelander on pelannut 33 ja kaksikymppinen Tulonen 16 naisten maaottelua. Pelanderin edustama A3 Basket Uumaja on hävinnyt kolme pelaamaansa EuroCupin ottelua, viimeisimpänä torstain kotipelinsä puolalaiselle Polkowicelle pistein 66–91.