Voittorevittelyä italialaisittain – sarjakärki LiigaPloki ei pehmennyt myöskään Salohallin kirkkaissa valoissa

0
LiigaPlokin italialainen päävalmentaja Alessandro Lodi tuuletteli villisti voitettuja pisteitä.

LP Viestin lentopallon naisten Mestaruusliigan otteluissa Salohallissa eletään parhaillaan hämmentäviä aikoja. Seurahistoriansa aikana lähes kaikki kotipelinsä voittaneet salolaiset ovat nyt joutuneet nöyrtymään kotikentällään kahdesti viikon sisään.
Lauantaina historiansa ensimmäistä voittoa LP Viestistä Salohallissa juhli villisti sarjakärki LiigaPloki numeroin 3–2. Pihtiputaalaiset olivat aiemmin käyneet Salossa häviämässä 17 kertaa. LiigaPlokilla oli alla LP Viestistä sentään yksi kotivoitto joulukuulta 2017.
– Tämä on kaikkien aikojen kärkipää naisten Mestaruusliigassa. Neljä parasta joukkuetta on viiden pisteen sisällä. Lisäksi Hämeenlinna nousee kärkitaistoon jossain vaiheessa ja LP-Vampula on parantanut peliään. Tämän hetken ykkössuosikkia ei voi nimetä, lentopallovalmentajana kaiken nähnyt ja kokenut LP Viestin luotsi Tomi Lemminkäinen niputti.
– Sillä ei ole merkitystä, minkä kokoinen seura tai kunta on. Pihtiputaallakin voidaan voittaa mestaruus.
Lemminkäisen kollega, tulisieluisesti ottelussa käyskennellyt ja kerran punaista korttia katsellut italialainen Alessandro Lodi viittasi kintaalla mestaruuspuheille, vaikka keskisuomalaisten startti kauteen on ollut kymmenen voiton myötä loistokas.
– Ei ei ei. Me olemme pieni seura. Tämä ryhmä on rakennettu erittäin, erittäin pienellä rahalla. Voitimme yhden ottelun LP Viestiä vastaan. Mestaruuden voittaminen on eri asia. LP Viesti on ollut huipulla 20 vuotta, Lodi alleviivasi ja hörppäsi kulauksen Coca Cola Zero -tölkistään.

LP Viestiltä puuttui lauantain todellisesta kärkikamppailusta edelleen vatsalihasvammaansa paranteleva keskitorjuja Kayla Haneline. Yhdysvaltalaisen jouduttua pakkolepoon on LP Viesti pelannut kolme viisieräistä peliä, joista se on hävinnyt kaksi. Lemminkäinen ei kuitenkaan halunnut selitellä viikon sisään tulleita tappioita Hanelinen poissaololla.
– Niillä pelataan, ketkä ovat paikalla. Olisi helppoa sanoa, että tappiot johtuvat Kaylan loukkaantumisesta. Nea (Haatainen) pelasi tänään kauden parhaan ottelunsa Kaylan paikalla. Meillä oli tällä kokoonpanolla mahdollisuus voittaa ottelu, Lemminkäinen korosti.
Avaukseen palannut LP Viestin kroaattihakkuri Katarina Pilepic mätti 26 pistettä ja onnistui myös syötöillään horjuttamaan LiigaPlokia. Silti Lemminkäinen ei jakanut täysin puhtaita papereita ykkösiskijälleen.
– Jos katsoo Katan erien loppuja ja viidettä erää, niin silloin hän oli aika pimennossa. Hakkurin homma on tappaa palloja. Siihen pitää saada jatkossa kovuutta, Lemminkäinen vaati.
Anu Ennok pelasi yleispelaajana plusmerkkisen ottelun hyökkäys- ja vastaanottopuolella. Myös libero Netta Laaksonen oli jälleen prosenttien valossa erinomainen.
– Plokin keskihyökkäyksiä oli vaikea torjua. Oli puhetta, että laiturit tulevat auttamaan keskitorjujia, mutta ei heitä paljon siellä apuna näkynyt. Siinä oli LiigaPlokin keskareiden helppoa käännellä lyöntejä, kun tilaa oli, Lemminkäinen sanoi.
Ennok harmitteli joukkueen vuoristoratamaista pelaamista.
– Hyvä kysymys on, mistä se johtuu. Emme pystyneet tappamaan palloja tarpeeksi tehokkaasti. Pelasimme kuitenkin paremmin kuin perjantain WoVo-pelissä. Tästä tulee yleisesti hyvin mielenkiintoinen kausi, Ennok totesi ja viittasi tiukkaan kamppailuun sarjan kärkisijoilla.

Laadukkaan ja yleisöystävällisen ottelun tasokkainta antia olivat LiigaPlokin ulottuvat keskitorjujat Elizabeth Field ja Alexis Conaway, joiden johdolla vieraat napsivat yhteensä 18 torjuntaa. Laitaosastolta kuukauden pelaajaksi valittu Salla Karhu teki perusvarmaa työtä. Hakkuri Yasmine Madsen pommitti kakkospaikalta palloja kenttään kovalla kädellä.
– Madsen oli fantastinen. Haluan mainita myös Tuuli Tuomisen, joka syötti kuin hirviö, värikäs Lodi luonnehti.

Naisten Mestaruusliiga
LP Viesti–LiigaPloki 2–3 (25–16, 23–25, 19–25, 25–21, 9–15)
LP Viestin pisteet/plusmiinus: Viktoriia Tuchashvili (passari) 2/+2, Katarina Pilepic 26/+10, Lotta Piesanen 3/0, Anna Czakan 10/+8, Arita Ternava 2/+2, Anu Ennok 18/+12, Nette Peit 7/0, Nea Haatainen 13/+2. Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 65.
LiigaPloki: Elizabeth Field 18/+15, Tuuli Tuominen 1/0, Vilma Ruuska 2/0, Alexis Conaway 16/+10, Yasmine Madsen 13/+9, Salla Karhu 13/+8, Taylor Lindberg (passari) 4/+2, Maddie Palmer 12/+6. Libero Sini Koljosen vastaanottoprosentti 50.
Hyökkäysprosentti: 37–36.
Vastaanottoprosentti: 54–40.
Torjuntapisteet: 8–18.
Ässäsyötöt/syöttövirheet: 11–7/15–7.
Tuomarit: Raine Hakala, Jori Ostrovskij.
Yleisöä: 478.
SSS-pistekilpailu: Ennok 3, Pilepic 2, Laaksonen 1. Pistekilpailun kokonaistilanne: Ennok 9, Czakan ja Kayla Haneline 6, Pilepic 5, Peit 4, Ternava 3, Laaksonen 2, Mansikkaviita 1.
OHO!
LiigaPlokin kaksi parasta pistenaista oli keskitorjujia.
LP Viestin seuraava ottelu: Suomen Cupin välierä LP Viesti–Puijo Wolley Salohallissa perjantaina 15. marraskuuta kello 19.

Dirk Sauermannin HEL Volley jyräsi Akatemian kumoon

Samaan aikaan, kun LP Viesti taisteli liigan kärkipelissä LiigaPlokia vastaan, oli salolaisten akatemiajoukkue tositoimissa 1-sarjassa Helsingissä. Sarjaa johtava HEL Volley jyräsi voittoon LP Viesti Akatemiasta selkeästi 3–0 (25–13, 25–9, 25–18). HEL Volleyta valmentaa saksalainen Dirk Sauermann, joka poistui takavasemmalle HPK:sta kesken liigan pudotuspelien keväällä 2012.
Akatemian lähtökohdat peliin olivat seuran liigaottelun johdosta hankalat. Salolaiset olivat matkassa Töölön kisahallissa vain kahdeksalla pelaajalla. Osa vierasjoukkueen pelaajista joutui pelaamaan ottelussa täysin vieraalla pelipaikalla.
– Hyvin harvoin olen suhteellisen suurinumeroisen tappion jälkeen näin tyytyväinen kuin nyt. Pelaajat taistelivat käsittämättömän hyvin, eivätkä päät painuneet, vaikka tasoero oli selkeä kotijoukkueen hyväksi, Akatemian päävalmentaja Janne Harju kiitteli.
– Ainoastaan toisessa erässä vastaanottomme hajosi. Muuten kaivoimme palloja hyvin peliin.
LP Viesti Akatemia jatkaa pelejään jo tänään, kun sen vieraaksi Salohalliin saapuu sarjakakkonen Raision Urheilijat.
– Minulla on perinteinen iltapuhelu vielä edessä Lemminkäisen (Tomi) kanssa. Toiveena olisi, että saisin kolmesta neljään lisäpelaajaa sunnuntain otteluun. Kokoonpano muotoutuu lopullisesti aamutreeneissä, Harju kertoi lauantai-iltana kello 20.30.
Akatemian parhaana palkittiin passari Salla Virtanen. Eniten pisteitä teki yleispelaaja Teija Vuorenmaa.