Wahlström kohtaa Salossa kenialaisottelijan – MM-tittelin puolustus ohjelmassa helmikuussa

0
Eva Wahlström astuu kehään Salohallissa 30. marraskuuta. Kuva: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Suomen ammattinyrkkeilyn ainoa maailmanmestari Eva Wahlström kohtaa Salon ammattinyrkkeilyillassa kenialaisottelijan. Wahlströmin vastustajaksi Salohallin Knockout Night -iltaan on varmistunut 32-vuotias maan pääkaupunki Nairobista tuleva Consolata Musanga. Salon ammattinyrkkeilyilta järjestetään 30. marraskuuta.
Musangan ottelusaldo on kahdeksan voittoa, neljä tappiota ja kolme ratkaisematonta. Hänen ammattilaisuransa alkoi kymmenen vuotta sitten, joten kenialainen on otellut harvakseltaan. Musanga on astellut kehään Euroopassa aiemmin kahdesti. Hän on kärsinyt pistetappiot sekä Sveitsissä että Italiassa.
Lokakuun lopussa 39 vuotta täyttänyt Wahlström on voittanut 25 ottelustaan 22. Wahlström on hävinnyt vain kerran, ja kahdesti ottelu on päättynyt ratkaisemattomana.
– Kaksi keniatarta olen aiemmin kohdannut ja sikäli maan naisnyrkkeilyn kovan tason jo havainnut. Fatuma Zarika oli yksi taitavimmista nyrkkeilijöistä, joita olen ammattilaisena kohdannut ja sitten Everline Oderon kanssa kärsin uran ainoan kanveesilla käynnin, joten en kyllä lähde tätäkään vastustajaa yhtään aliarvioimaan. Ilmeisen yritteliäs ja aggressiivinen ottelija kyseessä. Sellaista toivoinkin, Wahlström sanoi tiedotteessa.

Salohallin ”väliottelun” jälkeen Wahlströmiä odottaa astetta isompi matsi. Wahlströmin vastustajaksi WBC-liiton MM-otteluun on varmistunut englantilainen Terri Harper. Hänet Wahlström kohtaa vieraskehässä helmikuun alkupuolella.
– Sopimusta emme vielä ole ehtineet allekirjoittaa, mutta suullisesti kyllä vahvistaneet hyväksymisemme tarjoukselle. Pienemmätkin yksityiskohdat oli toisessa sopimusversiossa korjattu toivomaamme muotoon, joten tällä viikolla asia varmaankin virallistetaan, Wahlströmiä neuvotteluissa edustanut Petri Paimander valotti.
Wahlström puolustaa MM-vyötä kuudennen kerran.
– Tässä vaiheessa pyrin keskittymään ainoastaan tulevaan Salon otteluun. Ajatus ei saa karata kauemmaksi, Wahlstöm painotti.

Salo Knockout Nightissa nähdään toisena pääottelijana salolainen Jarkko Putkonen, jonka vastustaja on yhä auki. Putkonen valmistautuu täysillä tulevaan kamppailuun, ja viikonloppuna hän kotiutui harjoitusleiriltä Espanjasta.