Uskelan kirkossa soivat ensi lauantaina Elvis Presleyn levyttämät legendaariset joululaulut, kun Christmas With Elvis Presley Songs -kiertue saapuu Saloon. Kirkkokonsertin solistina on amerikkalainen Elvis-imitaattori Victor Trevino Jr.

Joulun sanotaan olleen Elvis Presleyn mieluisin juhlapyhä. Jo kolmas Elviksen urallaan levyttämä albumi oli vuonna 1957 julkaistu joululevy Elvis´ Christmas Album. Hän ehti tehdä uransa aikana useita muitakin jouluaiheisia levyjä. Elvis kuoli 42-vuotiaana elokuussa 1977.

Konsertti sisältää Elviksen jouluohjelmistosta muun muassa sellaisia klassikoita kuin Winter Wonderland, Silent Night, Blue Christmas, O’Holy Night, Silver Bells, Little Drummer Boy, Crying In The Chapel ja Amazing Grace. Ohjelmistossa korostuu Elviksen mieltymys gospel-musiikkiin.

Imitaattori panostaa esiintymisasuihin näyttääkseen mahdollisimman paljon nuorelta Elvikseltä.

Teksasista kotoisin oleva, Las Vegasissa asuva 26-vuotias Victor Trevino Jr on tulkinnut Elviksen musiikkia jo vuosia. Trevinon mielestä Elvis Presley oli ainutlaatuinen tulkitsija, jonka energiaa ja virtuoosimaisuutta hän tavoittelee omissa esiintymisissään.

Trevino on erikoistunut Elviksen alkuaikojen uraan ja levytystuotantoon. Imitaattori panostaa myös esiintymisasuihin muistuttaakseen myös ulkoisesti nuorta Elvistä. Hän on konsertoinut Yhdysvaltojen lisäksi Aasiassa, Etelä-Amerikassa ja Euroopassa.

Elvis-imitaattorin 24 keikan Suomen-kiertue alkoi 14. marraskuuta Törnävän kirkosta Seinäjoella ja päättyy 20. joulukuuta Sääksmäen kirkkoon Valkeakoskelle. Konsertit kestävät tunnin ja vartin.

Christmas With Elvis Presley Songs -konsertti Uskelan kirkossa Salossa lauantaina 7.12. kello 18.30. Liput 25–30 euroa.