Joululaulut helisivät sunnuntaina pitkin Salossa järjestettyä Hyvän mielen toria. Uskelan koulun musiikkiluokkalaiset vuorottelivat elävänä jukeboxina, jolta sai kahden euron panoksella haluamansa joululaulun tusinan kappaleen listasta.

– Hiirten jouluaatto ja Sinivuorten yö ovat olleet suosituimpia, 10-vuotias Vappu Kaarlola kertoo.

9-vuotias Jasmin Vennala huomauttaa oman suosikkinsa olevan Jouluplörö ja hehkuttaa, että he ovat ehtineet laulaa myös torin esiintymislavalla.

10-vuotias Aarni Kotilainen kertoo musiikkiluokkalaisten esiintyneen marraskuussa jo kauppakeskus Plazassa ja seuraavaksi on vuorossa Lucia-konsertti.

– Parasta laulamisessa on ihmisten ilostuttaminen, Aarni painottaa.

Vappu on samaa mieltä:

– On kiva katsoa, kun ihmisille tulee joululauluista hyvä mieli!

 

FC Halikon P09-joukkueen Jaakko Mattila (vas.), Alvar Peikola, Helmeri Helttula, Matias Saario, Elias Leino, Oliver Nyyssönen ja Veeti Härkönen kauppasivat arpoja uudelleen sanoittamansa Joulu on taas -laulun sävelin. Kojussa Kati Helttula (vas.) ja Sanna Leino kauppasivat muun muassa kransseja, leivonnaisia ja villasukkia.
Uskelan koulun musiikkiluokan elävä jukeboxi sai laulaa lähes taukoamatta, kun torikansa valitsi kahden euron kappaleita teltan kattoon ripustetusta listasta.

Jalkapalloseura FC Halikon myyntiteltassa Sanna Leino ja Kati Helttula myhäilivät kaupan käyneen sunnuntaina todella hyvin.

– Itse tehdyt tuotteet tekevät kauppansa: hienot havukranssit, lämpimät värikkäät villasukat ja piparikuuset.

Vuonna 2009 syntyneiden poikien Tanskan-matkaa varten. Pojat itse kiertelivät pitkin toria myymässä arpoja ja laulamassa joululaulusta lainatuin sävelin:

– Arpoja saa, arpoja saa kahdella eurolla vaa-aan!

Halikkolaiset Jaana Mannonen ja Valto Pöllänen hankkivat Hyvän mielen torilta herkkuja.

Halikkolaiset Jaana Mannonen ja Valto Pöllänen ostivat banaanimaustekakun Armfeltin koululaisilta ja lautasellisen pullia Ollikkalan koululaisilta. Myös joulukranssin osto oli harkinnassa.

– Halusimme kannatta koululaisten rahankeruuta, Mannonen korostaa.

– Tiedämme, miten tärkeää se on heille. Itsekin olin täällä monet kerrat myymässä oman tyttären koululuokan hyväksi parikymmentä vuotta sitten.

Salon seurakunnan myyntiteltassa ahkeroinut Marjaana Mänkäri totesi joulukauden alkavan Hyvän mielen torista.

– Viime yönä yksikään äiti ei nukkunut, hän nauraa viitaten koululuokkien torikojuihin, jotka notkuivat leivonnaisista.

Lasten Laulukaupunki ry järjesti Salon torille yhdistysten, seurojen, järjestöjen ja koululuokkien kanssa perinteisen myyjäistapahtuman jouluherkkuineen, koristeineen ja käyttötavaroineen. Hyvän mielen toritapahtuma huipentui Joulukadun avajaiskulkueeseen, jonka edetessä syttyivät jouluvalot. Sytyttäjinä oli Alhaisten koulun oppilaita opettajansa Liisa Jännäri-Juvan johdolla.

Kulkueessa nähtiin reipashenkisen Joulupukin ja Lasten Laulukaupungin maskotti Salkkunan lisäksi muun muassa Otso-Salkkari, päiväkoti Aurinkoleijonan lapsia, useita partiolippukuntia, Salon Naisvoimistelijoiden paraatityttöjä ja Karva-Kavereiden koiria. Torilla kuultiin Lasten Joulurauhan julistus ja Joulupukin tärkeimmät mietteet.

 

Salon jouluvalot syttyivät sunnuntaina iltapäivällä joulukadun avajaiskulkueen myötä. Valojen syttymistä oli saapunut seuraamaan tuhatmäärin ihmisiä. Kulkue levitti iloista mieltä paraatityttöineen ja koirakavereineen.
Joulupukki saapui kulkueessa torille. Siellä hän sai lämpimiä halauksia.