Itsenäisyyspäivän vietto alkoi Salossa lipunnostolla

0
Lippu nousi Hermannin koulun pihalla salkoon komeasti hulmuten. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Itsenäisyyspäivän vietto aloitettiin Salossa jo torstaiaamuna veteraanijärjestöjen ja Hermannin koulun yhteisellä lipunnostolla Hermannin koulun pihalla Ylhäistentiellä. Nostoa olivat seuraamassa Hermannin koulun oppilaat ja henkilökunta sekä salolaisten veteraanijärjestöjen edustajat. Lippu liehuikin komeasti, sillä tilaisuutta vietettiin vilakassa tuulessa. Oppilaiden vetäessä lipun korkeuksiin Salon Seudun Veteraanilaulajat kajauttivat ilmoille Lippulaulun.

Puheen paikalla piti koulun oppilaskunnan puheenjohtaja Meeri Vienonen. Puheen jälkeen koululta lähetettiin sankarivainajien muiston kunnioittamiseksi matkaan partio, joka kävi laskemassa seppeleen Vapauden liekki -patsaalle Sibeliuspuistossa.

Tilaisuuden päätteeksi Hermannin koulun oppilaskunta palkitsi perinteiseen tapaan taksvärkkivaroilla rahoitetulla stipendillä kaksi salolaista sotaveteraania. Tänä vuonna stipendi luovutettiin Ilmari Koppiselle ja Pentti Lindstedtille.