Joonas Mäkipelto hätyytteli Suomen kautta aikain leuanvetoennätystä

0
Jani Mäkipelto (vas.), Joonas Mäkipelto ja Timo Matila palasivat mitalisteina kotiin Keski-Suomesta.

Salolaiset leuanvedon maailmanmestarit ovat tämän vuoden osalta nyt myös Suomen mestareita. Joonas Mäkipelto ja Timo Matila veivät SM-kullan omissa painoluokissaan. He lunastivat samalla osallistumisoikeuden ensi kesän MM-kilpailuihin.

Monenlaisia ennätyksiä tehtaillut Mäkipelto oli Jyväskylässä lähellä tehdä SM-kisojen historian parhaan tuloksen. Hänelle kirjattiin 80-kiloisten miesten luokassa 60 hyväksyttyä toistoa, mikä oikeuttaa kautta aikain toiseen sijaan. 63 toiston ennätys on Juha Ruokosella.

31-vuotiaan Mäkipellon tavoitteet olivat vielä korkeammalla.

– 63 oli minimitavoite, joka periaatteessa tulikin, mutta kolme hylättiin. Se oli omaa huolimattomuutta, mutta ei se ole niin vaarallista. Ei se ole kuin ajan kysymys, milloin 70 hyväksytyn leuan raja menee rikki. Treeneissä on tullut kuitenkin pääsääntöisesti 65–66 leukaa, hän totesi Suomen Leuanveto ry:n nettisivuilla.

70-kiloisten miesten luokkaan osallistui kahdeksan kilpailijaa. Heistä parhaaksi osoittautui 54 hyväksytyllä toistollaan Matila. Eroa hopeamies Teemu Sivoseen kertyi kaksi toistoa.

Matilan, Joonas Mäkipellon ja Jani Mäkipellon muodostama Liikuntakeskus Vireen kolmikko voitti Suomen mestaruuden myös joukkuekilpailussa. 152 leuan yhteistulos riitti ykköstilaan yhdentoista hyväksytyn suorituksen erolla seuraaviin.