Mieskuoro Eugan joulukonserttikiertue päättyy Somerolle lauantaina. Hankien kätkemää -konsertti koostuu etupäässä joulun ajan klassikoista, mutta yleisö saa kuulla myös uunituoreen joululaulun: kuorolaiset ovat säveltäneet yhdessä johtajansa kanssa joulukiertueelleen nimikkoteoksen. Joulurauha puolestaan julistetaan Jukka Linkolan sävelin.

Noin 25-henkisessä kuorossa on mukana laulajia Helsingistä, Turusta, Tampereelta ja Jyväskylästä. Eri puolilla maailmaa konsertoineen nuorten miesten kuoron yläikäraja on 32 vuotta.

Eugaa johtaa 27-vuotias musiikin maisteri Visa Yrjölä, joka sai viime vuoden kesällä Bratislavan kuorofestivaaleilla parhaan kuoronjohtajan palkinnon. Eugan lisäksi Yrjölän johdattavina ovat Kamarikuoro Kaamos ja Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Laulajat.

Mieskuoro Euga on ottanut toimintansa alusta lähtien Someron yhdeksi joulukiertueensa keikkapaikaksi isojen kaupunkien joukkoon.

Vuonna 2011 perustettu Euga on konsertoinut Somerolla vuodesta 2012. Muut joulukiertuepaikkakunnat ovat Helsinki, Turku ja Tampere. Somero pääsi saman tien isojen konserttikaupunkien joukkoon, sillä kuoron ensimmäinen tuottaja oli Sibelius-Akatemiassa kuorolaisiin tutustunut somerolaissyntyinen Niina Alitalo, joka nykyään työskentelee yliopistonlehtorina Tampereella.

Mieskuoro Eugan Hankien kätkemää -konsertti Someron kirkossa lauantaina 14.12. klo 19. Ohjelma 20 euroa.