Persoonallisella soittotyylillään mainetta niittävä uusikaupunkilainen kitaramuusikko Tomi Paldanius saapuu joulusäveltensä kera Saloon ja Paimioon sunnuntaina 15. joulukuuta. Fingerstyle-kitaristi esiintyy Salon Hilkansalissa jo aamupäivällä ja Paimiosalissa iltapäivällä.

Hän aloittaa perjantaina Uudestakaupungista joulukiertueensa levynjulkaisukeikalla. Myös Salossa kuullaan levyn sisältämiä joulun suosikkiklassikoita kuten Avaruus, Valkea joulu, Maa on niin kaunis, Varpunen jouluaamuna, Sydämeeni joulun teen ja Sylvian joululaulu.

Klassisen kitaransoiton opettajaksi Turun taideakatemiasta vuonna 2003 valmistunut Paldanius on opetellut kaikki kappaleet korvakuulolta saadakseen aikaan täysin omanlaisensa tunnelman. Hän soittaa musiikkihistorian klassikoita Bohemian Rhapsodysta Myrskyluodon Maijaan. Paldanius on ennen joululevyään julkaissut kaksi albumia rockin klassikkohittejä ja yhden Suomi-klassikoita.

Bangkokissa pitkään asunut Paldanius on kiertänyt tänä vuonna Suomea tiukkaa tahtia. Pelkästään lokakuussa hän teki yli 50 keikkaa 50 eri paikkakunnalla Klassikot soolokitaralla -kiertueellaan. Joulukiertueeseen kuuluu 18 esiintymistä.

Joulun tunnelmia kitaran sävelin -konsertti Salossa Hilkansalissa (Vilhonkatu 4) sunnuntaina 15.12. klo 11 ja Paimiosalissa (Vistantie 18) kello 14. Liput ennakkoon varattuna 10 euroa, ovelta 15 euroa.