Koposen Bayern päihitti monien Vilpas-tuttujen Crailsheimin

0
Javontae Hawkins (pallon kanssa) ja Aaron Jones (taustalla) pelasivat Vilppaassa toissa kaudella. (kuva: Turun Sanomien arkisto)

Suomalaisittain ja salolaisittain ylivoimaisesti mielenkiintoisin Saksankoripallomiesten Bundesliigan alkukauden ottelu pelattiin sunnuntaina. Euroliigajoukkue, Petteri Koposen edustama Bayern München päihitti kotikentällään pienen ja sisukkaan Crailsheim Merlinsin lopulta pistein 82–63.

Ottelu pysyi kuitenkin tasaisena aina viimeisen neljänneksen alkuun asti. Salon Vilppaasta tutun sentteri Aaron Jonesin vapaaheitto kavensi yhdeksän minuuttia ennen loppua tilanteeksi 57–56.

Sitä ennen vapaaheittoviivalla oli piipahtanut Javontae Hawkins, Jonesin joukkuekaveri Vilppaasta kaudelta 2017–2018. Heidän ja myös viime kauden SM-hopeamitalistin Jeremy Morganin pelaaminen Crailsheimissa selittyy pitkälti valmennuskaksikolla. Sen muodostavat Tuomas Iisalo ja hänen pikkuveljensä, kaudet 2016–2019 Vilpasta luotsannut Joonas Iisalo.

Joukkue aloitti kauden loistavasti viidellä peräkkäisellä voitolla. Nyt saldo on kuusi voittoa ja kolme tappiota.

Hawkins on joukkueen paras pistemies keskiarvolla 15,7. Peliaika jakaantuu kahdeksan miehen kesken erittäin tasaisesti. Jonesin pistekeskiarvo on 11,2.

Kymmenen voiton tahrattomalla saldolla jatkavasta Bayernista Koponen pelasi eilen noin 17 minuuttia. Heittoyritykset olivat varsin vähissä, ja Koposelle merkittiin neljä pistettä. Levypalloja tai koriin johtaneita syöttöjä ei tullut ainuttakaan.

Kauden pistekeskiarvo näyttää lukua 9,7 loistavalla kolmen pisteen heittojen onnistumisprosentilla 58,8. Peliaikaa on tullut noin 19,5 minuuttia ottelua kohden. Euroliigassa minuutit ovat olleet pienemmät (noin 16), ja pisteitä on tullut yhdessätoista ottelussa keskimäärin 6,1.