Kosken lukio menestyi Salon seudun lukioista parhaiten

0
Kirjojen ja tietokoneiden hankkiminen ensi syksynä lukion aloittaville oppilaille maksaisi Somerolla noin 100 000 euroa. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Salon lähialueen lukioista STT:n maakunnallisessa lukiovertailussa menestyivät parhaiten Kosken, Someron ja Halikon lukio.

Varsinais-Suomen 26:sta lukiosta Koski on sijalla 11, Somero sijalla 12 ja Halikko sijalla 14. Koski ja Halikko paransivat sijoitustaan vuodentakaisesta, jolloin Koski oli sijalla 16 ja Halikko sijalla 19. Someron sijoitus sen sijaan putosi vähän, sillä viime vuonna se oli sijalla 9.

Viime vuonna Salon seudun lukioista parhaiten pärjäsi Perniön lukio, joka oli sijalla 7. Nyt se tipahti sijalle 25. Paimion lukion sijoitus putosi myös sijalta 11 sijalle 21.

Kemiönsaaren lukion ja Salon lukion sijoitukset säilyivät kutakuinkin ennallaan. Salon lukio paransi sijalta 25 sijalle 24, ja Kemiönsaaren lukio sijalta 26 sijalle 23.

STT:n valtakunnallisessa pienten lukioiden vertailussa Kosken lukio on sijalla 37 ja Someron lukio sijalla 39. Kemiönsaaren lukio on sijalla 98 ja Perniön lukio sijalla 118. Yhteensä pieniä lukioita on 165.

Halikon, Paimion ja Salon lukio ovat suurten lukioiden sarjassa, jossa Halikon lukio on sijalla 61, Paimio sijalla 92 ja Salon lukio sijalla 126. Suurten lukioiden vertailussa lukioita on yhteensä 185.