Kutsu valtakunnan ykkösjuhliin hämmästytti

0
Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle kutsun saanut Matti Vainio myöntää, että on hienoa päästä katsomaan valtakunnan ykkösjuhlia. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Hämmästys oli ensimmäinen reaktio Linnanjuhlien kutsukirjeen saavuttua salolaisen Vainion liikenteen toimitusjohtajan Matti Vainion kotiin.

– Olen edelleen hämmästynyt, että pääsemme osallistumaan valtakunnan ykkösjuhliin, hän sanoo ihan juhlien alla.

Vainio miettii, että ehkäpä kutsu on tullut sen takia, että hän on ollut aiemmin Linja-autoliitossa vuosia puheenjohtajana ja on edelleen hallituksen jäsen.

– Pari vuotta sitten jäin puheenjohtajan tehtävistä pois, sillä olin ollut jo kahdeksan vuotta, hän selittää.

Hän ei ole tavannut missään yhteydessä presidenttiparia, mutta ennen kuin Sauli Niinistöstä tuli presidentti, Vainio tunsi hänet oman työnsä kautta Salossa.

Sen verran kutsu juhliin aiheutti perheessä tekemistä, että molemmat saivat hankkia vaatevarastoonsa uutta. Matti Vainio hankki frakin ja hänen vaimonsa juhlapuvun. Molemmat pariskunta hankki Salosta.

Valtakunnan ykkösjuhlissa Matti Vainio odottaa näkevänsä julkisuuden henkilöitä niin politiikan puolelta kuin muutenkin. Kaiken kaikkiaan juhliin lähdetään sillä mielellä, että siellä on paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa.

– Onhan se tosi hienoa päästä katsomaan, ehkä vain kerran elämässään, hän sanoo.

Tanssiparketillekin hän aikoo mennä Heidi -vaimonsa kanssa.

– Pakko kai sitä on mennä tanssimaan, vaikka ei minun tanssitaitoni niin erinomainen ole, hän naurahtaa.

Juhlien jälkeen he yöpyvät Helsingissä, sillä lauantaille he olivat jo aiemmin ehtineet sopia menemistä Helsingissä.