Salon Seudun Sanomien 100-vuotisjuhlan kunniaksi oli käynnissä valokuvakilpailu Sata kuvaa seudulta.

Tässä kuvagalleria vuoden kuvista. Lämmin kiitos kaikille osallistujille!

Lukijat pääsevät vielä äänestämään suosikkiaan, mutta siitä tulevat ohjeet erikseen.

 

HEIPPA, STEVE! Kemiönsaari, Svatnäsin lossiranta 27.9.2019

Kuvaaja Jenni Karila: Illaksi oli luvattu revonhäntiä taivaalle, ja niitä pääsinkin Kasnäsissä kuvailemaan ketturepolaisen huutelua lähistöllä kuunnellen. Steve kuitenkin yllätti ja laskeutui läntiselle taivaalle hetkeksi ilahduttamaan kuvailijoita ympäri Suomen.

 

JUHANNUKSEN ODOTUSTA Särkisalo 21.6.2019
Kuvaaja Hannu Kulmala: Särkisalon Villa Tallbackan pihapiirissä pystytettiin lähisaariston yksi harvoista juhannussaloista. Tilaisuutta oli tullut aattoiltapäivänä viettämään satapäinen yleisö. Särkisalon meripirtin kerhon vaalima perinne jatkuu vahvana.

 

SEIKKAILU ALKAMASSA Salo, Angelniemi 5.6.2019
Kuvaaja Kaija Virtanen: Tyttäreni valmistui keväällä lähihoitajaksi ja hänen suuri haaveensa on jo pitkään ollut kuumailmapallolento. Sen hän sai valmistujaislahjakseen. Matkaan mukaan pääsi sovitusti myös pikkuveli. Ja yllätys, yllätys: koska sää oli suotuinen, tyttären paras ystävä, joka myös valmistui keväällä lähihoitajaksi, pääsi matkaan mukaan. Lento oli ikimuistoinen.

 

MUMMI ISKEE JÄLLEEN Koski 9.8.2019
Kuvaaja Railimaria Lehto: No niin, taas tuli puskat pullotettua ja purkitettua. Omput ja tyrnit vielä puussa, maistuvat nekin talvella suussa! Kuvassa Raili Pettersson Koskelta.

 

ILTAHÄMYÄ Salo, Naarjävi 31.7.2019
Kuvaaja Taavi Karjalainen: Salon Naarjärvellä.

 

AAMUKAFFEELLA Kisko, Kurinmäki 7.9.2019
Kuvaaja Wilhelmiina Kallio: Lauantaiaamu ja aurinko nousi kauniisti, termarikaffeet reppuun ja seikkailumieltä mukaan. Kurinmäki Pyhäjärven rannalla oli sopiva paikka aamukaffeelle.

 

TYTÖT MUSTIKASSA Salo, Haukkala 22.7. 2017
Kuvaaja Tuire Yrttiaho: Lapsenlapset mummilassa mustikassa. Aurinkoinen heinäkuun päivä. Mustikat kasvavat aivan mummilan pihamaastossa.

 

TALVIRUUHKAA Salo, Angelniemi, Kokkilan lossi 1.1.2011
Kuvaaja Erkki Jokela: Vielä 1950-luvulla meri saattoi jäätyä niin vahvasti, että lossi ei pystynyt kulkemaan. Silloin rohkeimmat autoilijat, jopa linja-autot, ajoivat kiertoreittiä meren yli. Matkustajat saivat varmuuden vuoksi kulkea kävellen suoraan.

 

MUMMIN HORTENSIAT Kiikala 6.8.2019
Kuvaaja Veera Hammar: Kesän kukkaloistoa mummin puutarhassa.

KELTALIIVIT LUMILEIKEISSÄ Salo, Peuranpuisto 9.1.2019. 
Kuvaaja Liisa Pyykkönen: Salon omat pikku keltaliivit leikkivät Peuranpuiston leikkikentällä innoissaan ja hyvässä sovussa lumella, jota vastoin kaikkia odotuksia on saatu meillekin tänne lounaisimpaan Suomeen.

 

KESÄN KAUNEUTTA TEIJON KANSALLISPUISTOSSA Teijo, Matildanjärvi, 14.7.2019

Kuvaaja Rauno Mäkinen: Metsähallituksen retkeilyalue Teijolla on todellinen helmi Salon seudulla. Se kerää retkeilyhenkisiä matkailijoita runsain mitoin. Eikä mikään ihme! Aurinkoisena ja tyynenä kesäiltana näkymät Matildanjärven rantakallioista hivelevät silmiä.

 

MARRASKUU, TALVEN ODOTUS Salo, Uskelan kirkonmäki 6.11.2019

Kuvaaja Jyrki Ikonen.

EI EKSYMISVAARAA Halikko, Hajala 13.10.2019
Ilkka Puro: Tein pojan (kuvassa) kanssa pyöräretken Turkuun. Matkalla näimme tuon tienviitan puiden lehtien ollessa hienoimmillaan. Kun juuri tuossa kohdassa aurinko sattumalta paistoi pilvien raosta eli valaistuskin oli erityisen hieno, päätimme pysähtyä ottamaan kuvan. Suomalaista tienpitoa yleensä vain moititaan, mutta tässä on ainakin opasteet kohdillaan.

TAITO TÄMÄKIN Kuusjoki, Kuusjoenperä 3.11.2019
Kuvaaja Sari Källö: Kuparilangan pätkä taipuu Markku-isännän käsissä, kun etsitään vesijohtoa maan alta. Kansanperinnettä tämäkin.

VUOHENSAARI, SALON HELMI! Salo 8.10.2019

Kuvaaja Jyrki Ikonen.

 

RUSKA HALIKON VASKIOLLA Halikko, Vaskio 4.10.2019
Kuvaaja Pirkko Rannikko: Nyt ruska on parempi täällä etelässä verrattuna Lappiin. Perinnemaisema Vaskiolla olohuoneen ikkunasta kuvattuna.

 

AITIOPAIKKA Halikko 2.8.2019
Kuvaaja Minna Aho: Aitiopaikalta seuraamassa paimenkoirakisoja Mikkolan tilalla.

HETKI ENNEN KESKIYÖTÄ Perniö 27.7.2019
Kuvaaja Jan Piispanen: Metsäsaunassa on saunottu juuri hetkeä ennen kuin aurinko laskee. Voittajafiilis, kun ehtii metsän reunalle todistamaan mahtavaa maisemaa. Kuvassa Minna Piispanen.

 

NUORET YRITTÄJÄT Salo, Kirjakkala, kevät 2019
Kuvaaja Pirjo Merikukka: Kuva on otettu keväällä 2019, kun lapsenlapset odottivat, että heille 2018 rakennettu Kiska taas avataan. Kyläläiset ovat ottaneet sen hyvin vastaan. Siellä on karkkeja ja herkkuja myynnissä. Ja iloista palvelua!

 

HALIKONLAHDEN LINTUPOLKU Halikonlahti 7.4.2019
Kuvaaja Teija Tuomela: Halikonlahden luontopolku kulkee teillä ja poluilla. Luontopolulla on kaksi lintutornia ja erilaisia linturasteja. Salonjoen ja Halikonjoen suistoalueet ovat tärkeitä lintualueita. Lähellä sijaitseva Vuohensaari ja lintupolku ovat hienoja virkistysalueita lähellä kaupunkitaajamaa.

 

MAHTINAISENTIE PAKKASHUURUISENA TALVIYÖNÄ Salo, Karjaskylä 18.1.2019
Kuvaaja Markku Lindberg: Mikään kaunistus tästä tiestä ei karjaskyläläisten maisemaan tullut, tällaisena yönä se taitaa esiintyä parhaimmillaan.

 

HYMY HERKÄSSÄ Kisko, Kärkelä 11.7.2018
Kuvaaja Jenni Alho: Poikani Ilmari on innokas hevosmies, jo viidennessä polvessa. Hetki hellyttävästä ratsukosta tallentui puhelimeen viime vuoden kesällä maastoratsastustunnilla Kärkelän ratsutallilla.

 

MAISEMAKIERROS Salon tori 28.9.2017
Kuvaaja Seija Huuhtanen: Salon syysmarkkinat ja tivoli on koettava joka syksy. Vuonna 2017 sattui erityisen kaunis sää ”pakolliselle” maailmanpyöräkierrokselle auringon laskiessa. Maisemakierros on tehty joskus myös sateessa kylmästä hytisten. Silti se on tehtävä. Joki, markkinatori ja kaupungin sydän on niin upeaa nähdä lintuperspektiivistä.

 

VAPAUDEN UHRI Perniön kirkko 18.10.2015
Kuvaaja Sami Arvo: Viimeiselle matkalle.

 

PERNIÖN KIRKKO
Kuvaaja Terttu Rantanen: Perniön kirkko aamulla lehtisateen jälkeen.

 

YKSI SEUTUMME ÄSSISTÄ Perniö 24.11.2019

Kuvaaja Jarmo Markkanen: 1970-luvulla seutumme kolme ässää olivat sika, syysvehnä ja sokerijuurikas. Sokerijuurikas on vielä voimissaan. Suomessa tuotetusta sokerikilosta joka kymmenes kilo tulee Salon seudulta. Suomen ainoan sokeritehtaan tuotanto Säkylässä on täydessä käynnissä.

USKELANJOKI Salo 14.5.2018

Kuvaaja Janne Rivinoja: Kuva otettu keväällä keskustan suuntaan riippusillalta.

 

RAIVAUS Perniö, Mikkopekki 2.12.2019

Kuvaaja Hannu Kulmala: Pikkupakkasessa alkoivat talven taimikon raivaukset. Juuri satanut lumi oli koristellut työmaan.

 

JOULUTULVA Perniö, Saarenjärvi 3.12.2019
Kuvaaja Jarmo Markkanen: Joulutulvaa Perniössä vuonna 2019, kuten vuonna 2017.

 

50-VUOTIAS KANAVA Salo, Strömman kanava 19.7.2019
Kuvaaja Esa-Matti Ristola: Tänä vuonna 50 vuoden ikään tulleessa Strömman ”uudessa” kanavassa on myös melko paljon hyötyliikennettä!

SUOMEN TYTTÖ MATKALLA Espanja, Barcelona, 31.10.2019
Kuvaaja Aija Karikoski: Halloween-keiju on lentänyt tervehtimään serkkuvauvaansa Barcelonan aurinkoon.

SINIKKA SYKSYLLÄ SUOLLA Linnussuo, Halikko 5.10.2019
Kuvaaja Pekka Koli: Karpaloita keräämässä. Kuvassa Sinikka Koli.

 

PAPPA JA MINNI AJELULLA MÖKKITIELLÄ Kuusjoki, Raatala 22.4.2019

Kuvaaja Marjatta Ruikka: Kesä on tullut, kun massikka lähti käyntiin.

ERILAISTA ELÄMÄÄ PIHAPIIRISSÄ! Rekijoki 21.7.2019

Kuvaaja Tuula Vuorinen: Helteinen suunnistuspäivä Rekijoella.

NUOHOOJA SAUNANPIIPULLA Halikko, Kirjola 20.8.2019

Kuvaaja Heikki Kivioja: Nuohooja Jouni Pöllänen saunanpiippua nuohoamassa Halikon Kirjolassa.

HEIJASTUS TUNNELIN PÄÄSSÄ Halikko 20.7. 2019

Kuvaaja Katja Taskinen: Lähdin kaverini mukaan etsimään geokätköjä ja päädyttiin Halikon asemalla sijaitsevaan vanhaan rautatietunneliin. Auringon paistaessa sisään tunnelin suusta näky oli kuin jostain elokuvasta.

 

PYÖRÄT PYÖRIVÄT PELLOILLA JA TEHTAISSA Salo, Meriniitty 26.8.2019

Kuvaaja Rauno Mäkinen.

 

LUUMUSATOA KORJAAMASSA Halikko as 18.8.2019

Kuvaaja Kirsti Nuutinen: Elokuu on sadonkorjuun aikaa. Pressusta on hyötyä runsaan luumusadon korjaamisessa.

 

VALA Salon Urheilupuisto 15.8.2019

Kuvaaja Helinä Tanskanen: Tunnelmana koti, uskonto ja isänmaa.

 

MAALAISMAISEMAA Halikko, Jokikausta 2.8.2019

Kuvaaja Johanna Riski: Maisemakuva Halikosta ajatuksella: ”Katson maalaismaisemaa ja ymmärrän, kuinka onnellinen voikaan olla hän”.

 

HAIKEAT JÄÄHYVÄISET KESÄLLE Kasnäs 10.8.2019

Kuvaaja Heidi Lahti: Kuva on Kasnäsin Meripäiviltä, kun Regatta-purjeveneet saapuvat maaliin. Kuva on kuin maalaus, jossa ihmiset ovat haikeina ohi menevää kesää kohtaan. Purjeveneet lipuvat ohitse rantojen, vahvistaen sisimmässä olevaa tunnetta.

 

LEPPOISA LAUANTAI LAITUMELLA Sauvo, Karuna 6.7.2019

Kuvaaja Ari-Pekka Sirkiä: Ajoin kesällä Sauvon Karunassa ja näin lehmiä laitumella, jossa oli myös hieman ränsistynyt hirsitalo. Mielestäni kuvassa on äärimmäisen leppoisa ja rauhallinen tunnelma, ja kuvasta välittyy kaunis maalaismaisema kuumana kesäpäivänä. Kuvaa katsoessa minua alkaa hymyilyttää.

GOLFIA WIURILASSA Halikko, Wiurila 5.8.2019

Kuvaaja Helena Vuorela: Wiurilassa alkamassa Varsinais-Suomen Seniorikisa. WGCC:n vieraana AG. Kuvassa Aura Golfin Matti Kulo, Wiurilasta Mikko Puro ja Tapio Rohkea sekä Wiurilan väylä 9.

 

KESÄN VIIMEINEN LUPIINI Vartsala 4.8.2019
Kuvaaja Osmo Matikainen: Kävelemme aina sunnuntaisin tämän lenkin ja kuuntelemme iskelmäradiota. Paikka on kaunis. Kuvassa Satu Matikainen.

 

KARITSOJA KATSOMASSA Hajala, Mikkolan tila 3.8.2019
Kuvaaja Heli Hämälistö: Elias, 9kk, tutustui kotikylänsä eläimiin Toni Hofmanin kanssa Mikkolan tilan lampolassa avointen ovien päivänä.

 

METSÄN KAUNEUTTA TEIJON KANSALLISPUISTOSSA Teijo, Matildanjärvi 14.7.2019

Kuvaaja Rauno Mäkinen: Metsähallituksen retkeilyalue teijolla on todellinen helmi salon seudulla. Se kerää retkeilyhenkisiä matkailijoita runsain mitoin. Eikä mikään ihme! Aurinkoisena ja tyynenä kesäiltana näkymät matildanjärven rantakallioista hivelevät silmiä.

 

ILTAONGELLA Särkisalo, Niksaari 17.7.2019

Kuvaaja Leena Nousiainen.

 

YÖTTÖMÄN YÖN HETKI Perniö, Puontpyölinjärvi 23.6.2019

Kuvaaja Arja Kemppainen.

KUVAILE ITSEÄSI NELJÄLLÄ KIRJAIMELLA, MINÄ ALOITAN Salo, Horninkatu 4.7.2019

Kuvaaja Kasper Strömman.

METSÄN RAUHASSA Salo, Tupuri 21.7.2019
Kuvaaja Suvi Matikainen: Kaunis rauhallinen hetki mustikkametsässä.

 

REVONTULET Vaskio 4.11.2018

Kuvaaja Esko Salmi.

HYVÄÄ YÖTÄ, SALO Salo, Vuohensaari 15.5.2019
Kuvaaja Mona Harttio: Työskentelen pelkästään öisin ja juuri tällaisina hetkinä, kun Salon kaupunki herää uuteen päivään ja minä lopettelen työyötäni, on mielestäni paras hetki tarttua kameraan ja toivottaa heräävälle Salolle hyvää yötä.

 

LIKAT ODOTTELEE JÄÄTELÖÄ Salon tori 30.6.2019
Kuvaaja Jaana Valkonen: Kesällä Salon torilla on elämää ja jäätelökioskeja. Pehmis on parasta likkojen mielestä!

 

KYLMÄN YÖN JÄLKEEN AAMU KOITTAA Perniö 29.8.2018
Kuvaaja Hannu Kulmala: Aamu-usva väistyy nousevan auringon myötä Perniön jokilaakson kulttuurimaiseman yltä.

 

SAARISTOJUHLAA Kemiönsaari, Bergö 15.6.2019
Kuvaaja Hannu Kulmala: Salon Seudun Navigaatioseura vietti 40-vuotisjuhliaan uudessa saaritukikohdassa Bergön Glennarsissa. Paikalla yli 26 venekuntaa. Kuvassa veneet juhlaliputettuna ja lipputangossa seuran oma lippu. Sää suosi juhlijoita.

 

SALONJOKEA Salo, Ollikkalan silta 2017
Kuvaaja Sanna Karhula: Kaunista vihreää jokirantaa.

 

JÄINEN MERI Särkisalo, Ulkoluoto 4.3.2019
Kuvaaja Annika Määttänen: Vårdkasbergetin kallioilta Särkisalon Ulkoluodossa avautuu talvella upea näkymä jäiselle Saaristomerelle. Vanhan sanonnan mukaan Vårkasbergetiltä näkee yhdellä silmäyksellä seitsemään pitäjään.

 

KESÄLOMALLE! Salo, Sirkkula 1.6.2019
Kuvaaja Minna Aaltonen: Mukavat kouluvuodet Sirkkulan alakoulussa ovat nyt Mallalla takana ja yläkoulu odottaa! Mutta sitä ennen on ansaittu, odotettu kesäloma!

 

TALVISTA PAKKASUSVAA Salo 18.1.2019
Kuvaaja Markku Lindberg: Tämä kuva on otettu Karjaskylän suunnalta, kotipihalta. Aurinko on laskenut, ja Vähäjoesta nouseva usva yltää kirkon räystäisiin.

 

JOUTSENEN ILTAUINTI Salo, Vuohensaari 23.4.2019

Kuvaaja Eija Axelsson.

AAMUKAHVITARJOILU LEIKKIMÖKIN TERASSILLA Kisko, Viiari, huhtikuu 2013

Kuvaaja Marjo Merikari: Aamukahvitarjoilu leikkimökin terassilla. Kahvilla 4-vuotias Mimmi ja Lasse-pappa.

 

TURVAFILLARIN SATULASSA Koski 27.5.2019
Kuvaaja Railimaria Lehto: Koskelaista innovaatiota SSS-juhlavuonna. Puikoissa kehittäjä ja tekijä Kalervo Pettersson. Fillari tehty kierrätysosista.

 

AHKERA RUOHONLEIKKAAJA Vaskio kesäkuu 2017

Kuvaaja Lea Lindroos: Ahkera ruohonleikkaaja Miko Kakko.

 

NOKIA CAMPUKSEN SUURUUS Meriniitty, Salo, heinäkuu 2014

Kuvaaja Jari Haarala: Vasta ilmakuvasta selviää Nokia campuksen suuruus Salossa. Tuhansien ja taas tuhansien ihmisten työpaikka. Mykistävää!

VIMPAA TULOSSA Perniö, Heikkilä, Kiskojoki, 8.5.2019
Kuvaaja Jarmo Markkanen: Vimpa, ruokakala jonka merkitys oli suuri. Perhekunnittain oli määräaika, jolloin sai kalastaa vimpaa. Kirsi-, tuomi- ja kutuvimpaa, näitä pyydettiin. Kalan nousuaikaa tarkkailtiin sään ja tuomen kukinnan mukaan. Tämä tapahtui vielä 1800-luvulla, jotkut muistavat käyttää sukuoikeuttaan.

KEVÄTTOHINAA Vuohensaari 17.4.2019
Kuvaaja Elise Koskinen: Sitä välillä unohtaa, että Salo on merenrantakaupunki. Parin minuutin matka keskustasta vie meren äärelle.

 

TUNNIN JUNA Salo

Kuvaaja Johanna Mannström: Tunnin juna puhuttaa turuilla ja toreilla. Se puhuttaa kahvikupin ääressä ja vaaliteltoilla. Uuden radan rakentaminen olisi Suomessa historiallista.
Tuleeko tunnin juna? Nostetaanko tunnin junalla Salo raiteilleen?

 

RETKEILYÄ SALON LUONNOSSA Häntälänkoski, Halikko 18.5.2019
Kuvaaja Jesper Hellsten: Toukokuun kesäisen päivän retki Häntälänkoskelle.

 

UUDEN ALKU Pertteli 29.4.2019
Kuvaaja Sanna Ihamäki: Uusi työviikko alkoi mukavasti tämän näyn myötä, Illinkosken ja Uskelanjoen rajamailla.

WAPPU 2019 Salon keskusta 30.4.2019
Kuvaaja Jaana Valkonen: Lauri Seppä sai tänä vuonna lakkinsa Voice of Finland -semifinalisti Linda Smirnovalta Salon Puhallinorkesterin säestyksellä.

VANHAN PUISTOMETSÄN KEVÄÄN ENSIVIHREÄ Sahajärvi, Teijo 28.4.2019
Kuvaaja Marja-Maria Bäckmand: ”And into the forest I go, to lose my mind and find my soul.” (John Muir)
Teijon kartanon vanha puistometsä hurmaa satumaisella luonnollaan ympäri vuoden, mutta ehkä aivan erityisesti keväällä ensivihreän ja valkovuokkojen aikaan. Aluetta ei syyttä pidetä Teijon kansallispuiston helmenä. Sahajärveltä löytyy erikoisia kasvi- ja puulajeja sekä vanhoja pato- ja rauniorakenteita, jotka kaikki kertovat omaa tarinaansa Teijon alueen historiasta. Luonnonpuiston lumo säilyy vuodesta ja vuodenajasta toiseen, ja pienikin samoilu Sahajärven poluilla tekee ihmismielelle ihmeitä…

 

KLAPIHOMMAT Rekijoki 7.4.2019
Kuvaaja Tuula Vuorinen: Kevään klapihommat menossa. Ilmakin tilattu sopivaksi. Kuvassa sisko ja sen mies.

ONNENPERÄN (KUUKAUSIMAKSUTON) VERISURE Vaskio, Onnenperä 19.4.2018
Kuvaaja Seppo Junnila: Otin tämän keväiseen ajankohtaan nähden harmaasävyisen kuvan vuosi sitten Vaskion Onnenperässä. Kuvan talon asukkaat joutuivat jo monia vuosia sitten ikänsä ja terveydentilansa puolesta luopumaan maanviljelyksestä ja muuttamaan kirkonkylään. Maat myytiin naapurille ja niiden mukana myös tilan päärakennus, joka on vuosikaudet seissyt tyhjillään. Kutsumattomien vierailijoiden varalta on olemassa kuvan turvajärjestely, jolle olen antanut otsikon mukaisen nimen. Haluan kuvata sillä kylän nimen ja kylämaiseman välistä ristiriitaa.
Salon vanhojen maalaiskuntien autioituminen on jatkunut vuosikausia, eikä sen pysäyttäjää ole näkyvissä. Näitä tämän kaltaisia muistomerkkejä menneestä ajasta löytyy monissa kylissä, ja kaikkiin niihin liittyy omat tarinansa. Ajan kuluessa luonnonvoimat tai tihutyön tekijät hävittävät ne, mutta se ei ehdi tapahtua useinkaan yhden sukupolven aikana.

MÖKKITIE Salo, Mäenala 12.1.2019
Kuvaaja Päivi Ahokas: Pitkät pyhät takana, alkaa kinkunsulatusviikot.

EI MIKÄÄN APRILLIPILA! Salon keskusta 31.3.2019
Kuvaaja Terttu Huldén: Kesäaikaan siirryttiin päivää ennen huhtikuuta. Aamupäivän rankan räntäsateen lomasta pilkisti yllättävä näky Vähäjoen rannalta.

SININEN HETKI Uskelan kirkonmäki 26.12.2018
Kuvaaja Mari Breilin: ”Kun taas saapuu hetki sininen, niin hyvä on, kun tunnen sen – hiljaisuuden – hetken tään sinisen.” Lumoavan kaunis Uskelan kirkko ja sen ympäristö tuli tutuksi jo lapsuudessa, kun isäni kanssa kävimme siellä usein kävelemässä. Paikka on uskomattoman kaunis, ja sen satumaisuus vaihtelee vuodenaikojen mukaan. Tapaninpäivänä olin moikkaamassa isääni hautausmaalla, kun tämä sininen hetki saapui, ja sain vangittua sen muidenkin ihailtavaksi.

 

HARMAA TAIVAS, HARMAA JÄÄ Kisko 17.3.2019
Kuvaaja Olli Turunen: Huolimatta harmaasta kelistä lähti 68 innokasta kokeilemaan onneaan Kiskon Naarjärvelle jokavuotisessa pilkkikilpailussa.

 

KEVÄT ON JO OVELLA Salon keskusta 24.3.2019
Kuvaaja Jemina Rauhaniemi: Kuvasin tunnelista, kun siskot ja isä hyppivät kevättä kohti.

 

POIKA ONKIMASSA KESÄILLASSA Salonjoki 30.6.2018
Kuvaaja Rauni Nevala: Nuutti onkimassa Salonjoen varrella. Saaliiksi tuli lahna.

 

SALOLAISTA SISUA Salon urheilupuisto 13.3.2019
Kuvaaja Teija Tuomela: Seurasin ikkunasta salolaisten nuorten jalkapalloharjoituksia. Jäätävä tuuli ja sankka lumisade, pimeää ja kohta iltauutisten aika. Todellista sisukkuutta. En kehtaa valittaa kurjasta säästä.

KATSE TULEVAISUUTEEN Salo, Vuohensaari, 3.11.2018
Kuvaaja Olga Hilkova: Olimme kuvausretkellä pojan kanssa Vuohensaaressa. Siellä hiljaisuudessa hän pysähtyi tien reunalle ja mietteliäänä katseli horisonttia. Mitä tulevaisuus tuo nuorelle salolaiselle?

 

PULKKAMÄESSÄ LASTENLAPSIEN KANSSA Kiikala, Kruusila 23.2.2019
Kuvaaja: Janne Saarioja: Salo on muutakin kuin pelkkä city, kun Kruusilan kylmiltä aroiltakin voidaan suoraan takapihalta lähteä laskemaan pulkalla kohti tulevaa. Kuvassa ovat lapsenlapset Venla ja Helmi sekä Mia Saarioja.

 

MATKALLA POHJOISEEN Suomusjärvi, Ahtiala 12.3.2019

 

KAUNISTA REKIJOKEA Kiikala, Rekijoki 15.5.2015
Kuvaaja: Tuula Vuorinen: Lenkkeilyreitin parasta antia Rekijoen keskustassa.

 

AURINGON NOUSU Salon keskusta 20.1.2019
Kuvaaja: Markku Lindberg: Olin menossa 110-tietä Halikkoon, kun näin tämän värikkään ilmiön kaupungin yllä. Pakko oli ajaa auto tiensivuun ja ottaa muutama kuva.

 

ILTAHETKI Salon keskusta, jokiranta 3.11.2017
Kuvaaja Jenni Karila: Peilityyni vedenpinta heijastaa kaupungin siluettia, ja pitkä valotusaika pimeässä illassa saa autojen valot jäämään liikkeen juovina kuvaan. Illat jokirannassa ovat hienoja!

 

AURINGONLASKUN IHAILIJA Salo, Tupuri 16.11.2018

Kuvaaja Jaana Valkonen: Salossa on hyviä ulkoilualueita, joilla liikkua vaikkapa koiran kanssa. Metsässä liikkuminen sekä parantaa kuntoa että tuo mielenrauhaa. Tupurin ulkoilureittien lähellä sijaitsee korkea kallio, jolta näkee kaupungin yli merelle saakka. Sieltä voi ihailla upeita auringonlaskuja!

 

HIIHTORETKELLÄ Halikko, Pihkon kuppikivi 17.2.2019

Kuvaaja Kirsti Nuutinen: Halikonjoen ahteet ja Vässilän laajat peltoaukeamat tarjoavat loistavat ulkoilumaastot kaikkina vuodenaikoina. Kerihankien aikaan hiihdän Pihkon kuppikivelle jättämään pienen uhrilahjan. Lentokoneiden jättämiä lentovanoja katsellessa tuumin, aina ei ole tarvis lähteä merta edemmäksi.

TEIJO, MY TEIJO Salo, Teijo, kesällä 2017

Kuvaaja Marja-Maria Bäckmand: Teijo – siinä on kaikki. Vauhdin ja vapauden hurmaa. Paljain jaloin tukka hulmuten läpi kesäisen vihreyden pitkin Teijon ruukin kartanon lehmuskujaa kohti merta. Vauhdissa Ida, Isla ja Max.

 

USVAA JOEN YLLÄ Kisko, Kurkela 19.1.2019

Kuvaaja Jouko Salmi: Näkymä Kiskon Kurkelan Aneriojoen sillalta.

KUUTAMO Kuusjoki, Raatala 22.1.2019

Kuvaaja Terje Olkkonen: Aamukuuden kuutamo Raatalassa.

 

JÄÄTYNEET NAKIT LÄMPIMIKSI Kisko 6.12.2017

Kuvaaja Olli Turunen: Muutamia vuosia sitten Vantaalta Kiskoon muuttaneelle yksi hienoimmista asioista täällä on perinne, että lihakin on lähiruokaa ja haetaan porukalla metsästä. Kuvassa Länsi-Kiskon metsästäjien erämiehiä tauolla.

 

VIISI KUUKAUTTA JUHANNUKSEEN Perniö, Heikkilä, 18.1.2019

Kuvaaja Jarmo Markkanen: Haastan Salon kansalaisopiston valokuvauskursseilla käyneet osallistumaan Sata kuvaa seudulta -kuvakisaan.

 

 

LUOMAKUNTA ELOKUUSSA. Muurla, Kistola 6.8.2016.

Kuvaaja Tuomas Rislakki: Meillä on poikani Aki Rislakin kanssa tapana kävellä Kistolanraittia – ja sen laitaa – kauniina kesäpäivänä Muurlassa Mamin ja Vaarin luona lomaillessamme. Tämä on hyvin muurlalainen ja ylipäänsä salonseutulainen maisema. Uhkaavat pilvet vasten kumpuilevaa ja lainehtivaa peltoa yrittävät yhdessä opettaa uteliasta poikaa tajuamatta, että ainoa vanhus tässä on itse maasto pienine vilja-aittoineen.

JÄÄN SAARTAMA Perniö, Latokartanon Koski 23.1.2016
Kuvaaja Terttu Rantanen: Latokartanon koski, jään kahlitsema, onkohan jo historiaa.

 

JONO Salon tori, 12.1.2019
Kuvaaja Teija Tuomela: ”Torilla tarjolla tänään!” Salon tori on paikka, jossa ihminen kohtaa ihmisen. Kosketuspinta on aito, toisin kuin somen maailmassa. Torilla saa aina juttuseuraa ja kaikki ovat hyvällä tuulella! Em. kuvauspäivänä jo pelkkä kaunis aurinkoinen talvipäivä nostatti tunnelmaa!

 

MONIMUOTOINEN SALO Salo, Teijo 24.12.2018

Kuvaaja Ari Ranta: Salon kaupungin yksi vahvuus on monimuotoisuus. Kaupunkiin kuuluu useita vireitä maaseututaajamia ja kyläkeskuksia, joilla kaikilla on omat historiansa ja vahvuutensa. Salo on kirkonkylien ja kartanoiden kaupunki.
Teijolla kumpuileva maasto tarjosi aikanaan vesivoiman, metsä polttoaineen ja maaperä raaka-aineen ruukin masuuniin ja pajoihin. Niiden ympärille kasvoi vireä kylä kirkkoineen. Satoja vuosia vanha kulttuurimaisema, turvallinen elinympäristö ja luonnon kauneus vahvistavat tämän päivän ruukkikylien elinvoimaisuutta. Nuorta väkeä muuttaa kylille ja uutta rakennetaan edelleen. Sata vuotta on näissä maisemissa lyhyt aika.
Kuva on otettu kuvauskopterilla joulukirkon aikaan Teijon kylän keskustassa pohjoisen suuntaan. Etualalla Teijon kirkko ja puiden siimeksessä Teijon kartano. Taustalla Kartanorinteen uusia rakennuksia. Metsäisen maiseman kalliokumpujen välistä horisontissa pilkottaa Halikonlahti ja Angelniemi.

 

ILMESTYS Pertteli, Kurajoki 18.1.2019
Kuvaaja Paula Hautamäki: Auringonlasku Kurajoen peltoaukealle.

 

 

Lehden lukijoiden toivotaan lähettävän kisaan valokuvia, jotka kuvastavat tämän päivän Salon seutua, sen ihmisiä ja elämänmenoa.

Jos kuvassa on mukana ihmisiä, kuvan ottajan on muistettava kysyä heiltä lupa kuvan julkaisuun. Julkaisemme parhaita kuvia lehdessä kaksi kertaa viikossa, yhteensä sata kuvaa. Julkaistut kuvat tulevat myös verkkoon.

– Kuvissa voisi olla sitä, minkä ihmiset kokevat salonseutulaiseksi. Tilanteita ja tunnelmia, sanoo Salon Seudun Sanomien lehtikuvaaja Kirsi-Maarit Venetpalo.

– Kuvissa saisi näkyä seudun elämänmenoa: salonseutulaista kulttuuria ja arkisiakin tilanteita, jotka liittyvät vuoden kiertoon. Joukossa voi olla maisemiakin, mutta kuva on aina kiinnostavampi, jos mukana on myös ihminen, muistuttaa lehtikuvaaja Minna Määttänen.

Sadasta julkaistusta kuvasta Salon Seudun Sanomien lehtikuvaajat valitsevat 20 parasta, joiden joukosta lehden lukijat saavat vuoden lopussa äänestää kilpailun parhaan.

 

 

Sata kuvaa seudusta -kilpailun säännöt

  • Avoin valokuvauskilpailu kaikille Salon Seudun Sanomien lukijoille.
  • Kilpailukuvia voi lähettää pitkin vuotta, viimeistään 22.12.2019 mennessä.
  • Kuvat voi lähettää myös osoitteeseen satakuvaa@sss.fi.
  • Kuvan mukaan on liitettävä kuvaajan nimi ja yhteystiedot, kuvan nimi, kuvauspaikka, kuvassa olevien henkilöiden nimet sekä lyhyt kuvaus siitä, mitä kuva esittää tai kuvaan liittyvä ajatelma.
  • Jos kuvassa on tunnistettavia henkilöitä, kuvan ottajan on pyydettävä heiltä lupa kuvan julkaisemiseen.
  • Kilpailukuvia julkaistaan lehdessä vuoden ajan, kaksi kuvaa viikossa. Kuvat menevät myös verkkogalleriaan.
  • Julkaistusta sadasta kuvasta Salon Seudun Sanomien lehtikuvaajat valitsevat 20 finalistia, joiden joukosta lukijat äänestävät voittajan.
  • Voittajakuvan ottaja saa sadan euron lahjakortin valokuvausliikkeeseen.

 

Kaupunkilainen

Hieno idea! Itse pidän enemmän tänään alkaneesta vanhojen kuvien tunnistuskuvista. Nyt jos koskaan on hyvä selvittää lasinegatiivien henkilöitä nyt jo 100 vuoden takaa. Odotan mielenkiinnolla sitä sarjaa.