Lattiassa käyneelle Jarkko Putkoselle tappio kotikehän jäähyväisissä

0
Ottelun kulminaatiopiste: Jarkko Putkonen kellahti aivan neljännen erän lopussa hetkeksi lattialle ja joutui luvunlaskuun. (kuvat: SSS/Marko Mattila)

Salolaisen ammattilaisnyrkkeilijän Jarkko Putkosen viimeinen ottelu kotimaan kehissä päättyi pistetappioon. Tuomarit asettivat argentiinalaisvastustaja Damian Leonardo Yapurin yksimielisesti pistevoittajaksi Salohallissa.

Putkonen totesi ennen kamppailua tappion lopettavan suurella todennäköisyydellä hänen uransa. Ottelun jälkeen hän asetteli kehähaastattelussa sanansa salolaisyleisölle seuraavasti:

– Kyllä tämä (ura) oli nyt tässä… Ainakin kotikehässä. En nyt vielä lupaa, ettenkö lähtisi jonnekin. Olen näissä kehissä jo ihan tarpeeksi ollut. Kyllä melkein tiedän, ettei se siitä miksikään tule. Kiitoksia teille, kun olette aina viitsineet tulla paikalle.

Salolainen kävi lattiassa kahdeksaneräisen ottelun melko tasan puolivälissä eli neljännen erän lopussa. Hänelle laskettiin lukua, ja vaikka tilanne pysyi suhteellisen tasaisena loppuun asti, oli kyseisellä tilanteella merkittävä vaikutus lopputulokseen. Luvunlasku kun tietää pistemenetystä.

– Siihen (luvunlaskuun) taisi voitto kaatua, arveli Putkosen valmentaja Petteri Rissanen ennen virallisten papereiden katsomista.

Oma vaikutuksensa ainakin valmistautumiseen oli myös vaivoissa.

– Minulla on loukkaantuminen päällä. En ole pystynyt kunnolla harjoittelemaan, mutta ei tässä ole ruvettu iltaa siirtämään. Käsissä on kolhuja, kyynärpäässä on kolhuja. Vuodet rupeavat näkymään, puntaroi 35-vuotias Putkonen lauantain kääntyessä sunnuntaiksi.

Kokenut Yupur pystyi hyödyntämään Putkosen alavireen.

– Oli se paha vastustaja. Jarkolla on yleensä paremmat jalat, ja yritimme pelata argentiinalaisen jaloilla pois. Välillä se toimi, välillä ei toiminut, Rissanen arvioi.

Putkosen ammattilaisuran saldo näyttää nyt kuuttatoista voittoa, seitsemää tappiota ja kahta ratkaisematonta.

– Minulla on ollut hauskaa ja olen saanut tehdä sitä, mistä tykkään. En rupea tätä tappiota murehtimaan, eikä se ole maailmanloppu.

Damian Leonardo Yapur (vas.) tarjosi lopulta liian kovaksi osoittautuneen vastuksen.