Mennyttä etsimässä: Neron yhtye

0

Salon Seudun Sanomaton julkaissut juhlavuotenaan vanhojen kuvien sarjan yhteistyössä Salo-Uskelan Seuran kanssa. Seuralla on suuri määrä kuvia, joissa olevista henkilöistä tai paikoista ei ole tietoa. Toiveena onkin, että lukijat auttavat tunnistamaan, mitä tai keitä kuvissa on. Näin Salon Seudun Sanomien lukijat voivat olla mukana tekemässä paikalliseen historiaan liittyvää arvokasta työtä.

Tiedot voi lähettää suoraan Salo-Uskelan Seuralle sähköpostiosoitteeseen salouskelanseura@gmail.com.

Kuvia on julkaistu lehdessä kerran viikossa. Julkaisemme kuvasarjaa verkossa joulun ja uuden vuoden aikaan. Toivomme verkkolukijoilta vielä lisätietoja kuvista.

Ensimmäisessä kuvassa on miesorkesteri arviolta 1940-luvulta. Kyseessä on vanha lasinegatiivi Salo-Uskelan Seuran kokoelmista.

Kaikista orkesterin jäsenistä on saatu jo tietoa. Vasemmalta oikealle kuvassa ovat Lauri Johannes Hellman, Armas Lehtinen, hanuristi Matti Nero, banjo kädessä Aarne Heikkilä ja rummuissa Otto Lund.

Matti Nero oli töissä Leinon tehtailla, Aarne Heikkilä toimi nuohoojamestarina, ja Lauri Johannes Hellman harjantekijänä.

Aarne Heikkilän tiedetään soittaneen erilaisissa kokoonpanoissa. Tämä on mahdollista muidenkin kohdalla.

Yhtyeen nimi oli Neron yhtye. Kuvaan nimetty Otto Lund oli oikealta nimeltään Lundell, mutta häntä kutsuttiin yleisesti Lundiksi.

Tiedätkö enemmän? Minkälaista musiikkia yhtye soitti?

Tiedot voi lähettää suoraan Salo-Uskelan Seuralle sähköpostiosoitteeseen salouskelanseura@gmail.com tai voit kommentoida juttua.