Paimion ja Sauvon risteyksen liikenneympyrä sai rahoituksen

0
Maantie 110:n ja Paimiosta Sauvoon johtavan maantie 181:n risteykseen rakennetaan kiertoliittymä vuoden 2021 kuluessa.

Vanhan ykköstien ja Paimiosta Sauvoon johtavan maantie 181 risteykseen tulee kiertoliittymä. Hallitus on hyväksynyt ensi vuoden talousarvioon 500 000 euron lisämäärärahan liikenneympyrän rakentamiseksi.

– Esiselvitys kiertoliittymästä on tehty ja määräraha on nyt saatu. Seuraavaksi pitää tehdä tiesuunnitelma, ja siihen voi kulua ensi vuosi lakisääteisine kuulemisineen. Rakentamaan päästäneen vuonna 2021, kertoo tienpidon asiantuntija Juha Mäki Varsinais-Suomen ely-keskuksesta.

Mäen mukaan kiertoliittymä sopii kyseiseen risteykseen hyvin, sillä liikennemäärät ovat melko tasaisia kaikista suunnista.

– Itse asiassa liikenne on vähän vilkkaampaakin tiellä 181, joten etuajo-oikeudet ovat vähän väärin päin. Mutta kiertoliittymällä parannetaan risteyksen sujuvuutta, Mäki sanoo.

– Uusi kiertoliittymä parantaa ratkaisevasti vaarallisen risteyksen liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta. Kiertoliittymän rakentaminen on toteutettavissa nopealla aikataululla, toteaa keskustan sauvolainen kansanedustaja Esko Kiviranta .

Kiertoliittymää on kaavailtu risteykseen jo vuodesta 2011.