Pertti Vallittu eroaa Salon kaupunginhallituksesta

0
Perttti Vallittu luopuu paikastaan Salon kaupunginhallituksessa. Kuva: SSS-arkisto/Asko Lehtonen

Kristillisdemokraateista kokoomukseen loikannut salolainen valtuutettu Pertti Vallittu jättää paikkansa Salon kaupunginhallituksessa. Vallitun puolueen vaihto aiheutti tilanteen, jossa viime kuntavaalien jälkeen sovittu paikkajako muuttui. Kokoomuksella oli hallituksessa alkujaan kolme paikkaa ja kristillisdemokraateilla yksi. Vallitun  myötä kokoomuksen paikkamäärä nousi neljään.

Vallittu kertoo tehneensä ratkaisunsa kuntalaisten etua ajatellen.

Muut valtuuston ryhmät ehtivät jo tehdä aloitteen tilapäisestä valiokunnasta, joka selvittäisi hallituksen luottamuksen. Tarkoitus oli, että hallitus erotetaan ja tilalle valitaan uusi, jonka paikkajako noudattaa alkuperäistä sopimusta. Vallitun työskentelyä hallituksessa ei ole moitittu.

Vallittu ja kokoomus ilmoittivat Vallitun ratkaisusta tänään. Kokoomuksen kunnallisjärjestön puheenjohtajan Mika Kortelaisen ja valtuustoryhmän puheenjohtajan Arttu Karhulahden mukaan Vallittua on kohdeltu asiattomasti kokoomukseen siirtymisen jälkeen, ja ”syrjintä ja pilkkaaminen on ollut tiettyjen tahojen neuvottelutapa”.

Neljä suurinta ryhmää eli SDP, kokoomus, keskusta ja perussuomalaiset neuvottelivat tilanteesta viikonloppuna. Arttu Karhulahden mukaan neuvotteluissa oltiin sitä mieltä, että tilapäinen valiokunta olisi liian raskas tapa käsitellä asiaa. Yhtä mieltä oltiin myös siitä, että tulevaisuudessa loikkausten mahdollisuus pitää ottaa huomioon paikkajaosta sovittaessa.

Vallitun loikka valmisteltiin piiritasolla. Asiassa oli aktiivinen kokoomuksen piirin toiminnanjohtaja Juha Rantasaari. Salon kokoomukselle väliaikainen neljäs paikka tuli tilaamatta, sanoo Arttu Karhulahti.