PeU-Basketin kahdeksikko hoiti HyPon – Saku Ahosen kaukoheittosaldo oli sama kuin isoveljellä Espanjassa

0
Trenton Thompson punnersi kohti koria ja oli enimmäkseen liian vaikea pideltävä HyPo-puolustukselle. (kuva: SSS/Minna Määttänen)

PeU-Basketin kahdeksan pisteen voittomarginaali antaa olettaa, että koripallon miesten I divisioona B:n kotiottelu Hyvinkään Pontevaa olisi ollut tiukka taistelu. Varsinaista hätää ei perniöläisjoukkueella lopussakaan ollut.

PeU-Basketin 70–53-johto tosin suli vierailijoiden kymmenen pisteen putkella 70–63:een. Tuossa vaiheessa pelikellossa oli jäljellä hieman alle kolme minuuttia.

Trenton (Thompson) sai kolmannen neljänneksen lopulla neljännen virheensä ja joutui sitten hieman varomaan viidettä. HyPo pelasi toisella puoliajalla paljon paikkapuolustusta, ja me heitimme vapaat kolmoset ohi, niputti PeU-Basketin päävalmentaja Samu Kaaresvirta.

Kokonaisuuteen ja varsinkin kolmeen ensimmäiseen neljännekseen Kaaresvirta oli tyytyväinen.

– Pakkipäässä oltiin tosi hyviä. Saimme heidän syömähampaansa erittäin hyvin kuriin.

Syömähampaista kolmatta otteluaan pelannut yhdysvaltalainen Jeron Martez Harris onnistui neljässä pelitilanneheitossa seitsemästätoista. Niko Juntusen saldo oli vielä karumpi ja myös kotijoukkueen laadukasta puolustusta osoittava: 3/19.

Trenton Thompson on tehnyt neljässä peräkkäisessä ottelussa vähintään 31 pistettä. Saku Ahonen onnistui puolestaan kolmessa seitsemästä kolmen pisteen heitosta. Saldo oli täsmälleen sama kuin isoveli Roope Ahosella viikonlopun Espanjan kakkosliigan ottelussa.

Viisi koriin johtanutta syöttöä jakaneen Roope Ahosen edustama Breogan haki 82–75-vierasvoiton Real Canoesta. Nousua pääsarjaan tavoittelevalla Breoganilla on yhdestätoista ottelusta seitsemän voittoa.

Yleensä laajalla materiaalilla pelaava PeU-Basket oli poikkeuksellisesti liikkeellä vain kahdeksalla pelaajalla. Jussi Savolainen kouluttautui viikonloppuna Koripalloliiton huippuvalmentajatutkinnon parissa, ja kolme juniori-ikäistä pelaajaa potivat eriasteisia loukkaantumisia.

Tilanne kuitenkin helpottaa jatkossa.

Huoposen Niko on Savolaisen lisäksi mukana seuraavassa ottelussa. Myös Juhana Melkkilä pääsee luultavasti piakkoin yrittämään sitä, miten jalka kestää. Jos kaikki menee hyvin, on meillä koko rosteri käytössä ensi vuoden alun paikkeilla, Kaaresvirta laskeskeli.

Divari B:tä pelataan vielä kaksi kierrosta ennen PeU-Basketin osalta 15. joulukuuta alkavaa ja 5. tammikuuta päättyvää joulutaukoa.

Kaikki viisi kärkijoukkuetta voittivat sunnuntain ottelunsa. Perniöläisjoukkue jatkaa siten kolmantena tasapisteissä toista sijaa pitävän Raholan ja neljäntenä olevan Huiman kanssa.

MIESTEN I DIVISIOONA B

PeU-Basket–HyPo 74–66 (17–14, 24–11, 21–22, 12–19)

PeU-Basketin pisteet/levypallot: Saku Ahonen 13/2, Taneli Lindström 12/5, Trenton Thompson 33/11, Sami Himberg 4/9, Oskari Raute 6/5, Patrik Poutiainen 4/3, Timo Niitynperä 2/10, Kasperi Näreharju 0/2.
HyPo: Bashkim Grepi 2/1/5 syöttöä, Niki Juntunen 10/4, Elmeri Saurus 5/1, Albatrit Syla 2/0, Toni Honka 14/7, Leevi Neste 0/1, Nikolas Moiseev 3/6, Jeron Martez Harris 13/12, Leandre Uyulu 3/5, Pekka Puustinen 14/9.
Tuomarit: Niko Mättö ja Ville Vuorinen.
Yleisöä: 166.
PeU-Basketin seuraava ottelu: sunnuntaina 8. joulukuuta PuHu–PeU-Basket kello 17 Martinlaakson koululla.