Salon jäähallin kunto tutkitaan, Salohalliin kattoremontti

0
Salon jäähallin (edessä) kunto tutkitaan ensi vuoden aikana. Tekonurmen toisella puolella näkyvässä Salohallissa uusitaan katto.

Salon jäähallin kuntotutkimus tehdään ensi vuoden aikana. Kaupunginvaltuusto päätti talousarviokokouksessaan varata tarkoitukseen 60 000 euroa.

Päätös tehtiin Piia Keto-ojan (sd.) esityksestä äänin 24–27.

Jäähallin uusimisesta on puhuttu Salossa jo tovi. Kaupunginjohtaja Lauri Inna esitti, että hallissa tehtäisiin kuntotutkimus ensi vuonna ja että peruskorjaukseen tai uuden hallin rakentamiseen varataan kolme miljoonaa euroa vuosiksi 2021–2022.

Kaupunginhallitus lykkäsi määrärahoja vuodella eteenpäin. Valtuustossa kuntotutkimus palautettiin ensi vuodelle, mutta investointirahat jätettiin vuosiksi 2022–2023.

– Tehdään kuntotutkimus nyt, ja päätetään sitten, mitä hallille tehdään, Piia Keto-oja perusteli esitystään.

Salon jäähalli on rakennettu vuonna 1987. Rakennuksessa on ollut vesivahinkoja, ja hallin katto pitäisi uusia kiireesti. Huoltotilat ovat vanhentuneet, ja pukukoppitilaa on liian vähän.

Kaupunginvaltuusto aikaisti budjettikokouksessaan myös Salohallin kattoremonttia, joka piti tehdä alkuperäisen suunnitelman mukaan kolmessa osassa vuosina 2020–2022.

Arttu Karhulahden (kok.) mukaan ainut syy remontin pilkkomiseen kolmelle vuodelle on investointipaineen tasaaminen.

Karhulahden mielestä työ tulee kalliimmaksi, jos urakka joudutaan aloittamaan aina uudelleen. Siksi hän esitti, että 170 000 euron kattoremontti tehdään kokonaan ensi vuonna.

Keskustelun jälkeen valtuuston selvä enemmistö oli samaa mieltä. Korjauksen siirtäminen ensi vuoteen hyväksyttiin äänin 8–43.