Sekaisin Marysta – LP Viesti litistyi LP Kangasalan amerikkalaisessa mankelissa

0
LP Kangasala Ronja Heikkiniemi oli kerrassaan loistava entistä seuraansa vastaan. Kuva joukkueiden edellisestä kohtaamisesta syyskuulta.

LP Viestin kuluva lentopallokausi on aiheuttanut lukuisia ”ei koskaan ennen” -hetkiä. Yksi sellainen koettiin perjantai-iltana Pitkäjärven koululla Kangasalla.

Loukkaantumisista edelleen kärsivä LP Viesti ei ollut koskaan ennen seurahistoriansa aikana ollut pahasti saavana osapuolena kuin mitä vajaat kolme erää LP Kangasalan vieraana. Kuuden sylinterin kotijoukkue vyöryi nikottelevan vierasjoukkueen päälle laidasta, keskeltä tai suoraan syötöstä.

Jos kykeni kuvittelemaan vierasjoukkueen kotijoukkueena ja päinvastoin, ottelussa ei ollut mitään ihmeellistä. Mutta että suuri ja mahtava LP Viesti tällaisessa mankelissa?

Ottelusta oli kovaa vauhtia tulossa myös numerollisesti LP Viestin seurahistorian huonoin, mutta joukkue selvitti kolmannessa erässä peräti kuusi LP Kangasalan ottelupalloa. Seitsemäs oli liikaa ja LP Kangasala siirtyi sarjakärkeen puhtaalla 3–0-voitolla. LP Viestin ero ottelun vähemmän pelanneeseen sarjakärkeen on neljä pistettä.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen myönsi, että esitys oli yksi seurahistorian surkeimmista. Syy siihen löytyy ensisijaisesti harjoituksista.

Joukkue on harjoitellut loukkaantumisten takia vajaalla kokoonpanolla, mutta terveiden pelaajien asenteessa on ollut paljon parannettavaa. Tällä viikolla yksi harjoitus jopa keskeytyi, kun tekemisen laatu oli niin heikkoa.

– Niin pelaat kuin harjoittelet. Olen viimeisen kuukauden aikana joutunut keskeyttämään treenejä ja puhumaan asenteesta. Nyt se siirtyi ”komeasti” itse peliin, Lemminkäinen kertoi.

– Meidän ykköskuusikkomme voittaa harjoituksissa niukasti junnukuusikon ja se riittää heille. Pelissä se ei todellakaan riitä.

LP Viestin hengettömyys paistoi suoratoistopalvelunkin läpi.

– Kun noustiin viimeisessä erässä – täysin vastustajan avulla – niin ilman tulostaulua en olisi tiennyt, kumpi pisteitä voitti. Hävisimme mielummin 3–0, kuin venytimme ottelua neljänteen erään, Lemminkäinen hämmästeli.

Lemminkäinen pohti pitkään, pitääkö vammoista kärsinyttä passaria Viktoriia Tuchashvilia peluuttaa. ”Viki” pelasi, mutta oli kaukana tasostaan. Toisaalta vain yksi pelaaja, Katerina Pilepic, pystyi ylipäätään tappamaan palloa. Ero vastustajan mahtavaan amerikkalaispassariin Caila Stapletoniin oli valtava.

Virolaiskaksikosta Nette Peit oli vaihteeksi täysin pihalla, eikä Anu Ennok pystynyt hänkään pitämään joukkuetta kasassa. LP Viestin yleispelaajat jäivät yhden pykälän miinukselle, kun taas Kangasalan yleispelaajat, amerikkalainen Mary-Kate Marshall ja aikoinaan Salon Viestissä pelannut Jutta Riikonen jäivät 24 pykälää plussalle. Varsinkin ensimmäiset kaksi erää LP Viesti oli kirjaimellisesti ”sekaisin Marysta”.

Myös torjuntapelaamisessa oli huikea ero. LP Viesti otti illan ainoan torjuntapisteensä kolmannessa erässä tilanteessa 16–12. Kotijoukkue otti yhteensä 12 torjuntapistettä.

Puolustuspelissä LP Kangasalan libero Tiiamari Sievänen oli valovuoden edellä LP Viestin ainutta tervettä liberoa Netta Laaksosta.

Salolaisittain illan iloisinta antia olikin kotijoukkueen Ronja Heikkiniemi, joka vaikeiden kausien jälkeen nauttii taas lentopallosta. Heikkiniemi pelaa paremmin kun kenties koskaan, vaikka pelipaikka on ”väärä” eli hakkuri.

– Olen hiton iloinen ”Ronen” puolesta, että hän pelaa oudolla pelipaikalla noin hyvin. Mutta eihän se yhtään lohduta, Lemminkäinen hymähti.

LP Viesti kohtaa keskiviikkona Mestarien liigan kotiottelussa maailman eliittijoukkueen Fenerbahcen. Lauantaina on vuorossa kotiottelu Pölkkyä vastaan – tuosta ottelusta tappio tietäisi jo lähes sataprosenttisella varmuudella runkosarjan voiton karkaamista.

Lemminkäinen onkin nyt kiperän ongelman edessä. Eilen sivussa ollut Kayla Haneline pystyisi pelaamaan, mutta miten järkevää on peluuttaa vatsalihasvammaista pelaajaa? Varsinkin, kun vamma on jo kerran tällä kaudella uusiutunut.

– Jossain vaiheessa on tehtävä päätös, että peluutetaanko riskillä ja lähdetään pudotuspeleihin paremmista lähtökohdista, mutta rampana. Vai lähdemmekö pudotuspeleihin terveenä, mutta huonommista lähtökohdista. Taloudellisesti ensimmäinen vaihtoehto on järkevin, urheilullisesti taas ei.

LP Kangasala–LP Viesti 3–0 (25–18, 25–16, 27–25)

LP Kangasalan pisteet/plusmiinus: Julia Miniuk 2/+1, Roosa Laakkonen 7/+6, Jemina Jäärni 1/0, Jutta Riikonen 12/+11, Caila Stapleton (passari) 2/+1, Ronja Heikkiniemi 14/+11, Mary-Kate Marshall 15/+13. Libero Tiiamari Sieväsen vastaanottoprosentti: 60.
LP Viesti: Viktoriia Tuchashvili (passari) 0/-4, Katarina Pilepic 21/+12, Lotta Piesanen 7/+2, Anna Czakan 5/+1, Anu Ennok 6/0, Nette Peit 2/-1, Inka Mehtola 2/0, Nea Haatainen 1/0. Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti: 58.
Torjunnat: 12–1
Ässäsyötöt/syöttövirheet: 6/3–1/10
Vastaanottoprosentti: 50–60.
Hyökkäysprosentti: 44–41
Yleisöä: 390

LP Viestin seuraava ottelu: ke 18.12. Mestarien liigaa LP Salo–Fenerbahce Salohallissa kello 19.