Maalivahti Perkkola pohjusti MM-kullan, Suomi jatkaa ringeten hallitsijana

0

Suomi jatkaa ringeten naisten maailmanmestarina. Seitsemäs peräkkäinen MM-kulta ratkesi varhain sunnuntaina Suomen aikaa, kun Suomi pehmitti Kanadan toisessa finaalissa 5-1 Kanadan Burnabyssä.
Ensimmäinen loppuottelu oli päättynyt Suomen 11-4-voittoon, mutta toisessa kohtaamisessa Kanada laittoi Suomelle vahvasti kampoihin.
Suomalaisten maailmanmestaruuden pohjusti erinomaisesti torjunut maalivahti Maria Perkkola. Hän joutui toisessa finaalissa todelliseen rengassateeseen, mutta torjui 56 vetoa 57:stä. Suomen parhaana palkitun Perkkolan torjuntaprosentti turnauksessa oli kova 94,8.
– Aivan uskomaton peli taas Perkkolalta, Suomen kapteeni Marjukka Virta kehui Ringetteliiton tiedotteessa ja painotti puolustuksen ja maalivahtipelin tärkeyttä.
Hyvin sujui myös hyökkäyksessä. Kanadaa kurittivat toisessa finaalissa samat pelaajat, jotka ratkaisivat ensimmäisenkin mestaruuskamppailun. Anne Pohjola teki kolme maalia ja Susanna Tapani kaksi. Kumpikin sai tililleen myös yhden syöttöpisteen.
Naisten maailmanmestaruustaistelu on kahden kauppa, sillä mestaruuden ratkaisevat lajin mahtimaat. Suomen päävalmentaja Timo Himberg arvioi, että Kanada oli toisessa finaalissa jopa Suomea parempi, mutta Suomen puolustus piti.
– Maalivahtipeli muutamien huippuhyökkääjien maalien lisäksi toi sen voiton. Maria Perkkola oli ihan uskomaton, kunnia hänelle ja hyvälle puolustuspelaamiselle, Himberg korosti.
Pohjola valittiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Toisen finaalin parhaana palkittiin Tapani.

Kanada vei nuorten MM-kullan

Kanada vei alle 21-vuotiaiden naisten maailmanmestaruuden, kun se voitti Suomen niukasti toisessakin loppuottelussa. Varhain sunnuntaina päättynyt ottelu kääntyi Kanadalle 9-7 vahvan kolmannen erän ansiosta.
Suomen hopeajoukkueesta Jenna Hakkarainen teki kolme maalia ja Krista Lanteri kaksi maalia. Marianna Kuiko ja Minka Tiihonen onnistuivat hekin maalinteossa.

STT

Kuvat: