Teijon kansallispuiston infopisteelle etsitään uutta yrittäjää. Metsähallituksen Luontopalvelujen ja Ruukkimatkailu Oy:n välinen vuokrasopimus päättyy yhteisestä päätöksestä vuoden vaihteessa, jonka jälkeen infopiste ei toimi enää Hotel & Café Mathildedalin yhteydessä. Ruukkimatkailu hoiti infopistettä kolmen vuoden ajan.

– Me haluamme keskittyä ydinliiketoimintaamme rannassa. Metsähallituksen on parempi etsiä toinen yrittäjä, joka voi keskittyä neuvontapalveluihin, yrittäjä Krista Gustafsson toteaa.

Ruukkimatkailu jatkaa liiketoimintansa kehittämistä Mathildedalin Ruukkitehtailla. Se jatkaa myös Metsähallituksen sopimusyrittäjänä tarjoten ruoka- ja elämyspalveluja Teijon kansallispuistossa.

– Meillä on uusia suunnitelmia, joista kerromme pian alkavan ”kesälomamme” jälkeen, Gustafsson sanoo.

Infopiste muutti maaliskuussa kansallispuistossa sijaitsevasta luontokeskuksesta Mathildedalin Ruukkitehtaille Hotel & Café Mathildedalin yhteyteen. Se herätti kesän aikana närää osassa retkeilijöitä (SSS 13.9.2019), joiden mielestä infopiste muutti liian kauas kansallispuistosta.

Metsähallitus aloittaa uuden toimijan haun lähiaikoina. Tavoitteena on saada Teijon luontotalolle ja sen ympäristöön vahvan läsnäolon asiakaspalvelua ja erilaisia aktiviteetteja, sillä kansallispuiston kävijämäärä ja suosio ovat kasvussa.