Viiden suden lauma nähty eilen Marttilan keskustan tuntumassa

2

Torstaina alkuillasta on aivan Marttilan keskustan tuntumassa tehty näköhavainto viiden suden laumasta. Havainto on tehty Myllypellontiellä, kertoo Marttilan kunta.

Suurpetoyhdyshenkilö Lauri Tuomisen mukaan sudet liikkuivat vain reilun parin sadan metrin päässä Hämeen Härkätiestä, joka on Marttilan keskustan poikki kulkeva päätie.

Pieni susilauma oli havaittu omakotitalon valoissa torstaina kello 18 jälkeen. Sudet olivat kulkeneet uuden omakotitaloalueen tuntumassa talojen lähettyvillä.

Susien liikkeitä on ennenkin havaittu Marttilassa, viime talvena kunnassa nähtiin myös viiden suden lauma, kertoo Tuominen.

– Nämä sudet ovat mahdollisesti Pöytyän laumasta. Sudet liikkuvat paljon, eikä viiden yksilön lauma enää todennäköisesti ole Marttilan keskustan tuntumassa, kuvailee Tuominen perjantaina.

Tuomisen mukaan hän saa jonkin verran susihavaintoja Marttilasta, mutta ne ovat usein melko epämääräisiä.

– Sudet myös liikkuvat hämärään aikaan, jolloin niitä on vaikea havaita.

Poliisi sai tammikuussa Marttilasta useita susihavaintoja. Silloin riistanhoitoyhdistyksen suurriistavirka-apu (SRVA) jopa karkotti susia Marttilan Laurilan alueella.

 

SUSIHAVAINNOT

Toimi näin, kun näet suden

  • Mikäli kohtaat uhkaavasti käyttäytyvän suden tai suden, joka liikkuu taajamassa tai muualla asutusten välittömässä läheisyydessä, ilmoita asiasta välittömästi hätäkeskukseen, numeroon 112.
  • Lisäksi ilmoita kaikista susiin liittyvistä näköhavainnoista ja jälkihavainnoista viipymättä alueen suurpetoyhdyshenkilölle, jotta havainto voidaan todentaa. Havaintoa ei yleensä ole mahdollista todentaa enää esimerkiksi seuraavana päivänä.
  • Lähde: Marttilan kunta.

 

Juttua korjattu 13.12.2019 kello 19:50: Korjattu tieto susien määrästä viime talvena. Oikea määrä on viisi, muistitiedon varainen ensiarvio oli virheellisesti neljä.

Simo Karjalainen

Toivottavasti kukaan ei ole jo lähdössä lahtaamaan näitä. Vaskiolla oltaisi jo menossa ottamaan kaatoryyppyjä.

Ossi Hangasluoma

Uhkaavasti käyttäytyvän suden saa ampua. Mutta mitä sitten varsinaiseen lahtaamiseen tulee, niin mitään sellaista ei kannata ilman viranomaisen lupaa tehdä. Sillä suden ruho kuuluu valtiolle…..🤔