Vilppaan surullinen tapaninpäivä – Nenonen loukkaantui ja Baker löysi uuden seuran

0
Juho Nenosen loppukausi saattaa olla vaarassa tapaninpäivän harjoituksissa tulleen vamman johdosta.

Seurahistorian parhaan syyskauden pelanneen Vilppaan kokoonpano-ongelmat pahenivat huomattavasti tapaninpäivänä.

Ensimmäisen joulutauon jälkeisen harjoituksen lopussa Juho Nenonen ja Jamuni McNeace törmäsivät toisiinsa. Nenonen sai kovan iskun jalkapöytäänsä, josta irtosi rusto- ja luupala. Nenonen joutuu leikkaukseen, jonka arvioitu toipumisaika on kolme kuukautta.

Pudotuspelit alkavat kolmen kuukauden ja kahden viikon kuluttua, joten Nenonen saattaa pahimmassa tapauksessa olla sivussa koko loppukauden.

Lisähaasteita isoon päähän tuo Justin Bakerin lähtö. Alun perin Bakerin ja Vilppaan sopimus piti loppua vuodenvaihteessa, mutta Baker sai uuden sopimuksen Qatarin liigaan ja jätti Salon perjantaina. Jo aiemmin Vilppaalta puuttui rannettaan edelleen kuntouttava Tim Coleman, jonka paluu kentille on edelleen arvoitus.

Vilpas saa lauantaiseen Ura Basket -otteluun pientä helpotusta PeU-Basketista, kun Trenton Thompson tulee Vilppaan avuksi. Näin Vilpas saa paikallisotteluun yhdeksän pelaajaa kokoonpanoon.

Ura Basketin kokoonpano on myös elänyt viime viikot. Amerikkalaispelaajiaan tiuhasti vaihtaneen seuran uusin vahvistus, 201-senttinen TreShaun Fletcher debytoi lauantaina Salohallissa.

Ura Basketin päävalmentajan Kristian Palotien odotukset ovat ainakin katossa.

– Saimme aikamoisen pelimiehen ja ennenkaikkea ihmisen. College-valmentajien mukaan Fletcher pelaisi nyt NBA:ssa ellei olisi kärsinyt kaksi vuotta sitten polviloukkaantumista ja viimeksi NBA:n kesäliigassa nivusvammaa, Palotie kertoi seuran nettisivuilla.

Korisliigaa Vilpas–Ura Basket Salohallissa kello 17

 

Päivitetty klo 16.54: Nenosen leikkaus ja toipumisennuste.