Alasammutun matkustajakoneen uhrien kotimaat vaativat Iranilta vastauksia

0

Iranissa matkustajakoneen alasampumisessa kuolleiden uhrien kotimaat vaativat Irania antamaan täydellisen selonteon tragediaan johtaneista tapahtumista.
Lontoossa kokoontuivat torstaina Ruotsin, Kanadan, Ukrainan, Afganistanin ja Britannian ulkoministerit. Paikalla oli myös Hollannin ulkoministeri, joka kertoi kokemuksia Itä-Ukrainassa kesällä 2014 alasammutun malesialaisen matkustajakoneen tapauksesta. Turmassa kuoli 193 Hollannin kansalaista.
Ruotsin ulkoministerin Ann Linden mukaan tärkeää on keskittyä uhrien omaisiin ja siihen, miten heitä voidaan tukea vaikeissa kysymyksissä. Hän painotti, että kuolonuhrit täytyy tunnistaa varmasti ja vainajia kohdella asianmukaisesti.
Ukrainalaiskoneen alasampumisessa kuoli 176 ihmistä, joista suurin osa oli iranilaisia. Joukossa oli myös muun muassa kuutisenkymmentä Kanadan kansalaista ja 17 ihmistä, joilla oli Ruotsin kansalaisuus tai he asuivat maassa.

STT

Kuvat: