Antiikkiverstaan hyllyt tyhjenivät ennätysvauhtia

0
Konkurssipesän realisointiavustaja Atso Rikkilä (vas.) mietti hintaa vanhan mallisille katkaisijoille, joista turkulainen Leo Hatva oli kiinnostunut.

Konkurssiin menneen Antiikkiverstas Wilman kalusteiden myyntitapahtuma oli jättimenestys. Konkurssipesä järjesti lauantaina Salon Rikalanmäellä yhden päivän myyntitapahtuman, jossa oli kaupan kaikki myymälässä jäljellä olleet tarvikkeet ja materiaalit. Kaikki oli kaupan puoleen hintaan.

– Kassajono oli useamman tunnin 50–70 metriä pitkä ja kiemurteli pitkin pihaa, myhäilee konkurssipesän realisointiavustaja Atso Rikkilä Lainvoima.com Suomi Oy:stä ja näyttää kännykästään kuvaa kymmenien metrien pituisesta kassajonosta. Kaupankäyntiä ja yleistä järjestystä valvoi paikalla vartija.

Väkeä oli tungokseen asti paikalla heti kymmeneltä, kun kauppa avattiin. Kaupaksi kävivät etenkin vanhan malliset pistorasiat ja katkaisimet sekä valaisimet. Iltapäivällä moni hylly oli jo tyhjentynyt.

– Sähkötarvikkeiden huone oli pitkän aikaa tupaten täynnä porukkaa, Rikkilä kertoo.

Asiakkaiden määrä yllätti kokeneen realisointiavustajankin.

– Kyllä me arvasimme, että tänne tulee porukkaa, koska tällaista tapahtumaa oli toivottu yleisön keskuudesta. Mutta näin suuri kiinnostus tuli kyllä yllätyksenä.

Rikkilän arvion mukaan iltapäivään mennessä Rikalanmäellä oli käynyt viidestäsadasta jopa tuhanteen ihmistä. Kauppa oli lauantaina auki kymmenestä viiteen.

– Asiakkaita tuli jopa Jyväskylästä asti, hän kertoo.

Kuluttajamyyntiin päädyttiin konkurssipesänhoitaja Antero Laurilan päätöksellä. Jäljelle jääneet kalusteet ja muut tarvikkeet on tarkoitus myydä huutokaupalla parin viikon kuluttua.

Rikalanmäellä joutui jonottamaan jopa tunnin ostostensa kanssa. Iltapäivällä jono oli lyhentynyt vain muutamien metrien mittaiseksi, kun se aamupäivällä kiemurteli ulos asti.

Somerolainen Johanna Ristimäki oli Rikalanmäellä ostoksilla äitinsä Pirjo Minkkisen ja poikiensa Oskarin , 8, ja Oton , 6, kanssa.

– Ostin muun muassa pellavarivettä, jota aion käyttää hirsien ja ikkunoiden eristykseen, Ristimäki esittelee. Pinta-asennettavat sähkötarvikeosat olivat sen sijaan Ristimäen harmiksi jo myyty loppuun.

Ristimäki hankki viime syksynä Somerniemeltä 1800-luvulta peräisin olevan hirsitalon, jota hän remontoi miehensä kanssa.

– Se on sellainen pitkäaikainen harrastus. Rakennus on miltei alkuperäisessä kunnossa, viimeisin remontti on tehty 1910-luvulla, Ristimäki kertoo.

Ristimäki saapui Rikalanmäelle aamupäivällä, jolloin paikalla oli kova tungos.

– Myytäviä tarvikkeita oli vaikea katsella, kun ihmisiä oli niin paljon. Kassajonossa olimme tunnin, hän kertoo.

Pirjo Minkkinen (vas.) ja Johanna Ristimäki kantoivat autoon muun muassa pellavarivettä, jota käytetään vanhoissa taloissa eristämiseen.

Myös Suomusjärvellä asuvat Reetta Haahti-Seppälä ja Voitto Seppälä saivat jonottaa ainakin tunnin verran, jotta saivat ostoksensa maksettua.

– Sähkötarvikkeita lähdimme ostamaan ja niitä myös löysimme, Voitto Seppälä sanoo ja esittelee kangaspäällysteistä sähköjohtoa. Konkurssimyynnistä löytyi myös kalkkimaalia sekä pukkijalat, joista Haahti-Seppälä suunnittelee nikkaroivansa työpöydän.

Pariskunnalla riitää työtä vuodelta 1938 olevassa talossa, jota he entisöivät.

– Se on sellainen loppuelämän projekti, Haahti-Sepppälä naurahtaa.

Seppälän mukaan ostosreissu oli kaikin puolin kannattava.

– Osalle tuotteista sai neuvoteltua hyvän hinnan, kun hintaa ei oltu määritelty ennalta, hän kertoo.

Vanhaa taloa entisöivät Voitto Seppälä ja Reetta Haahti-Seppälä olivat tyytyväisiä tekemiinsä ostoksiin.

Myös turkulainen Leo Hatva neuvotteli myytävänä olevista tuotteista. Häntä kiinnosti vanhan mallisten katkaisijoiden mallikappaleet.

– Hieroin ensin kauppaa kaikista näistä, mutta päätinkin sitten ostaa vain tämän yhden, hän sanoo.

Myös Hatva remontoi vanhaa taloa, jonne hän oli hankkimassa sähkötarvikkeita, kuten valaisimia, katkaisimia sekä kangaspäällysteistä johtoa.

– Olen itse ammatiltani sähköasentaja, joten alan työt on helppo toteuttaa, hän kertoo.

Rikalanmäen rakennukset ja vuokraoikeus ovat parhaillaan julkisessa myynnissä. Kiinteistöön kuuluvat kaupungilta vuokrattu 3 700 neliön tontti ja kolme rakennusta. Tavoitehinnaksi kohteelle on asetettu 180 000 euroa.

Konkurssipesän realisointiavustaja Atso Rikkilän mukaan tarjouksia on tullut ja kohteen kauppa on jo ”hyvin lähellä”.