Asuntorakentaminen jälleen laskussa – Salon uusista asunnoista kolmannes hoivakodissa

1
Horninkadun uusi kerrostalo oli Salon viime vuoden suurin valmistunut asuntohanke.

Salossa myönnettiin viime vuonna 21 uutta asuinrakennusten rakennuslupaa.

Vuonna 2018 luku oli 36, ja tätä ennen 23.

– Suomi sata -kampanja piristi selvästi edellisvuotta, sanoo Salon kaupungin rakennus- ja ympäristövalvonnan johtaja Janne Ranki.

Joulukuussa 2017 alkaneen kampanjan aikana kaupunki laittoi tontteja myyntiin satasella sadan päivän ajaksi. Viime vuonna ”satasen tonteille” myönnettiin 4 rakennuslupaa ja vuotta aiemmin 13.

Kun katsotaan viime vuonna luvitettujen uusien asuinrakennusten yhteenlaskettua asuntomäärää, luku on edellisvuotta suurempi.

Uusien asuinrakennusten luvat pitävät sisällään yhteensä 91 asuntoa. Vuotta aiemmin asuntoja luvitettiin 66.

Luvitettujen pientalo- ja paritaloasuntojen määrä laski viime vuonna, ja kerrostaloasuntojen määrä pysyi samalla tasolla.

Asuntojen määrän nousun selittääkin Mehiläisen Halikkoon rakentama uusi 30-paikkainen hoivakoti, joka sai rakennusluvan viime vuonna.

Uudisrakennuksille myönnettiin viime vuonna edellisvuotta vähemmän lupia, mutta viime vuoden aikana valmistuneiden asuntojen määrä kasvoi roimasti.

Valmistuneita asuntoja oli kaikkiaan 187, mikä on tuplasti edellisvuoteen verrattuna. Valmistuneista asunnoista 85 oli kerrostaloasuntoja.

– Luku selittyy Horninkadun hankkeilla, sanoo Ranki.

Pien- ja paritaloasuntoja valmistui Salossa viime vuonna 39, mikä on samaa tasoa edellisvuoden kanssa.

Luvitetut ja valmistuneet 2019

  • Salossa myönnettiin viime vuonna 21 asuinrakennuksen rakennuslupaa. Luvat pitivät sisällään yhteensä 91 asuntoa: pientalo- ja paritaloasunnot 26, rivitaloasunnot 3, kerrostaloasunnot 25, muut asunnot 37.
  • Viime vuonna Salossa valmistui 187 asuntoa. Näistä pientalo- ja paritaloasuntoja oli 39 ja kerrostaloasuntoja 85.Lähde: Salon kaupunki
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Hintataso määrittelee kysynnän
3 vuotta sitten

Tekniikan ja kaavoituksen aloilla pitäisi löytää edullisempia rakennustapoja. Uudisasunnot ovat nykyään niin kalliita, että niille on ostajia lähinnä suurimmissa kaupungeissa (Helsinki, Tampere, Turku).

Salon ympäristöstä saa myydä melko monta vanhaa omakotitaloa, että pystyy ostamaan yhden uuden kerrostaloasunnon. Useimmilla kerrostaloon suuntaavilla on kuitenkin vain yksi omakotitalo. Ennen se riitti. Asumismuotojen väliset hintaerot ovat kasvaneet huolestuttavasti.