Brittiparlamentti hyväksyi lopullisesti brexit-lait, kuningattaren sinetti ehkä jo huomenna

0

Britanniassa parlamentti hyväksyi viimein keskiviikkona lopullisesti maan EU-eroa koskevat lait.
Parlamentin alahuone hyväksyi lakiesityksen jo aiemmin tässä kuussa. Parlamentin ylähuone kuitenkin esitti siihen muutoksia, jotka alahuone keskiviikkona torjui. Sen jälkeen ylähuone ilmoitti, että tyytyy alahuoneen ratkaisuun.
Lakiesitykseltä puuttuu enää kuningatar Elisabetin hyväksyntä, jonka tämä saattaa antaa jo torstaina. Sen jälkeen brexit-erosopimus menee EU-parlamentin äänestykseen ensi viikolla.
Britannian on määrä erota EU:sta kuun lopussa.
– Britannian kansa on odottanut yli kolme vuotta, että brexit saataisiin valmiiksi. Brexit-lain hyväksyminen mahdollistaa tämän tekemisen hyvässä järjestyksessä 31. tammikuuta, pääministeri Boris Johnsonin tiedottaja sanoi.

STT

Kuvat: